Kerstconcert: Koninklijke Harmonie “Voor God en Vaderland”Bottelare

Naar jaarlijkse gewoonte presenteert de Koninklijke Harmonie “Voor God en Vaderland”rond deze tijd een Kerstconcert in de kerk Bottelare.
De kerk liep vol met belangstellende muziek liefhebbers van fanfare/ harmonie muziek. Na het welkoms woord door de voorzitter Luc Van De Kerckhove kon het concert plaats vinden en het werd aan elkaar gepraat door Patrick Pisman.

De Harmonie staat al enkele jaren onder muzikale leiding van Dirigent Patrik Simoens:

Onze dirigent Patrick Simoens werd geboren te Denze op 11 oktober 1969. Op 18-jarige leeftijd haalde hij zijn einddiploma’s euphonium en klassieke muziek aan de Stedelijke Academie voor woord en muziek te Deinze. Toen Freddy van Laer eind 2018 onverwachts wegviel door gezondheidsredenen, kwam Patriek onze harmonie depanneren voor de vredesconcerten te Kalmthout en Merelbeke. Zo is Patriek onze vaste dirigent sinds begin 2019. Onder zijn leiding namen we in 2023 deel aan de evaluatieconcerten van Vlamo Oost-Vlaanderen en kregen veel lof van de jury. Sinds een paar jaar is Patriek ook de bezieler van onze jeugdharmonie. Begin dit jaar trokken we met de jeugd naar het EMJ te Neerpelt Na een prachtig concert kreeg de jeugdharmonie de eerste prijs. Nu hopen we onze jeugdharmonie
verder uit te bouwen.

Meer info over de Harmonie of mee spelen : http://www.harmoniebottelare.be

Programma

De Harmonie speelde de volgende stukken: The Pyramids, Breken Sword, St Florian Choral, The Witch an The Saint, Flow, Game ofThrones, Sakura ,Sounds from ltaly, Waltz no2.
Het tweede deel begon met het jeugdharmonie die dit jaar de 1ste prijs behaalde op Europees Muziekfestival voor de jeugd Neerpelt, ze brachten Amazing Grace, Eyes Open en A Million Dreams.

Harmonie en jeugdharmonie brachten samen ook nog volgende muziekstukken All I Want For Christmas, White Christmas.

Ook het publiek ging uit hun dak bij de tonen van de Radetzkymars / Johann Strauss Senio bij het afsluiten van het concertgebeuren

https://fb.watch/p7TgzwCArv/

Noteer alvast woensdag 1 mei in jullie agenda dan presenteert Koninklijke Harmonie “Voor God en Vaderland”Bottelare een Disney concert in het Cultuurhuis te Merelbeke.