KMI over mogelijke wateroverlast Dender: ‘Kritieke situatie in de late namiddag’

Oost-Vlaanderen/Geraardsbergen. Door aanhoudende regen dreigt er wateroverlast op verschillende plaatsen. In Vlaanderen is het volgens de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) rond de Dender en de Schelde niet uitgesloten dat het water buiten de oevers zal treden. Volgens VRT-weervrouw Jacotte Brokken is het niet uitgesloten dat in het Dender- en Bovenscheldebekken er wateroverlast optreedt: ‘Daar kunnen waterlopen lokaal buiten hun oevers treden.’

De situatie is het ernstigst in de provincie Oost-Vlaanderen, stelt Katrien Smet (VMM) vast. De afgelopen dagen is er al heel veel regen gevallen waardoor het peil van de waterlopen al flink gestegen is en de grond al flink verzadigd is. Voor woensdag 3 januari wordt er nog meer regen voorspeld. ‘Als de voorspellingen kloppen, dan krijgen we problemen’, is bij het VMM te horen.

Deze namiddag is er een overleg tussen de provincie, het KMI, de hulpdiensten en de lokale besturen om na te gaan of bovenlokale maatregelen nodig zijn. Ninove bereidt zich voor op de situatie. Er worden er al zandzakjes uitgedeeld.

Bron vrt nws

Julien Borremans

Meer info: Waterinfo.be