Carnaval Zottegem: inschrijven en reclamekaravaan

Nadat Kerstmis en Nieuwjaar in de voorbije dagen hiervoor een goede reden waren, is Zottegem over enkele dagen alweer aan feesten toe want met de traditionele overhandiging van de symbolische stadssleutel aan Prins Carnaval Bart III wordt donderdagavond 4 januari in het OC Sint-Goriks officieel de Zottegemse ‘carnavalsmarathon 2024’ ingezet. Voor het hoogtepunt hiervan maakt het Feestcomité Zottegem afspraak op zaterdagavond 6 januari wanneer naar al decennialange gewoonte voor de 64ste keer de carnavalsstoet door het stadscentrum zal trekken.

Ook zoals gewoonlijk zal deze optocht van de carnavalisten opnieuw voorafgegaan worden door een publiciteitskaravaan. De kostprijs om daarin mee te rijden, bedraagt 50 euro per reclamewagen + 25 euro voor een eventuele aanhangwagen. Inschrijven en betalen gebeuren ter plaatse bij de vorming van de karavaan in de Kastanjelaan tussen 17 en 17u45 (vertrek om 18 uur).

Om te kunnen deelnemen aan de carnavalsstoet, moeten de carnavalisten (groepen) wel vooraf inschrijven. Hiervoor kunnen zij terecht in het toeristisch infokantoor in het stadhuis aan de Markt op donderdag 4 en vrijdag 5 januari van 9 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur alsook nog op zaterdag 6 januari zelf tussen 10 en 12 uur en tussen 14 en 15 uur. De prijsuitreiking zal opnieuw plaatsvinden in de fuiftent op het marktplein (omstreeks 23 uur).