Gemeentepersoneel heeft 2024 heel feestelijk ingezet

Burgemeester Johan Van Durme: ‘Ik ben er van overtuigd dat we met onze administratieve ploeg het jaar 2024, er een met veel uitdagingen, vol vertrouwen kunnen aangaan’

 

In feestzaal Agathea Landskouter, vond op dinsdag 2 januari 2024 de nieuwjaarreceptie voor het gemeentepersoneel van Oosterzele plaats. De nieuwjaarreceptie is elk jaar opnieuw een mooie attentie van de gemeente naar haar personeel toe. Het personeel genoot in feestzaal Agathea van de warme ontvangst, de stijlvolle receptie, de rijkelijke en overvloedige hapjes en de sfeervolle muziek van Jan Parent, geflankeerd door de charmante zangeressen Zippora en Annelies. En het personeel van de gemeente mocht alweer de benen losgooien op de nieuwjaarsreceptie. Er zou eigenlijk wel meer mogen gedanst worden, iedereen eens op de dansvloer, dat zou mooi zijn, maar later op de avond toonden velen toch nog hun beste moves.

De nieuwjaarsreceptie voor het gemeentepersoneel in feestzaal Agathea bulkt van de goede bedoelingen.  Veel waardering voor het initiatief van het gemeente- en het OCMW – bestuur. Ze kregen een ruime respons. Ook de lokale pers werd uitgenodigd, stilaan behorend tot het ‘huismeubilair’. Tijdens de nieuwjaarsreceptie volgden speeches van algemeen directeur Borchert Beliën, OCMW – voorzitter Els De Turck en burgemeester Johan Van Durme. Borchert Beliën wenste iedereen veel geluk, dankte het personeel, de leden die instonden voor de organisatie van het nieuwjaarsfeest en verwelkomde Jan Parent en danseressen Zippora en Annelies. OCMW –voorzitster Els De Turck ging in haar korte speech nu ook eventjes de poëtische toer op. Haar krachtige nieuwjaarswens: ‘Een jaar dat sprankelt, ondanks het duisteren. Dat genieten doet en teder fluisteren. Waarin mensen elkaar weer vinden. Dat ondanks verschillen weet te verbinden. Waarin de belofte van de toekomst ruist en liefde, geluk en vriendschap huist. Burgemeester Johan Van Durme had het in zijn aandachtig beluisterde speech eerst over de hartverscheurende oorlogen in Oekraïne, Gaza, het menselijk leed en kaartte ook de problematiek aan van de klimaatopwarming, asielzoekers, de conflicten in het Midden – Oosten,…Burgemeester Johan Van Durme: ‘2024 dient zich aan als een verkiezingsjaar, op macro- en microniveau. We rekenen op het gemeentepersoneel om de federale- en lokale gemeenteraadsverkiezingen mee in goede banen te leiden. Er is een belangrijke rol voor hen weggelegd. Aan de betrokken diensten: veel succes met de voorbereidingen. Ook staan nog een aantal werven open, zoals de regiovorming. Oosterzele werd ingedeeld in regio Vlaamse Ardennen met één doelstelling: de beste keuzes maken voor de Oosterzeelse burgers. Verder zijn er ook de dossiers

‘AC’ en het uittekenen van een masterplan voor de vrije tijdssite voor sport en jeugd op de voormalige VRV – site. Naast deze grote dossiers zijn er ook nog de kinderopvang, de vluchtelingenproblematiek in het algemeen, het welzijn van de Oosterzeelse bevolking met een goed voorbereide en uitstekende website. 2024 dient zich aan als een jaar vol uitdagingen. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we met de expertise en het groeiend engagement bij deze administratieve ploeg, de uitdagingen vol vertrouwen kunnen aangaan en resultaten boeken. Dank voor jullie inzet en enthousiasme. Ik hef graag het glas met jullie op een uitdagend en succesvol 2024, op professioneel en persoonlijk vlak. Werk hard, boek resultaten, schep vreugd in je werk, maar neem ook tijdig wat gas terug, zoek zuurstof waar ze te vinden is, bij familie, vrienden, in hobby’s. Een gelukkig en gezond 2024 met veel grote dromen en genieten van de kleine dingen’, besloot burgemeester Johan Van Durme.

Jan Parent en zangeressen Annelies en Zippora bleven in feestzaal Agathea zich afsloven om het gemeentepersoneel een muzikaal feestje voor te schotelen. We hebben entertainer Jan én zangeressen (lees nachtegalen) Annelies en Zippora (mooie vrouwen, schone stemmen) al meermaals zien optreden. Het is zonneklaar, Jan, Annelies en Zippora brachten alweer muzikale pareltjes. Ook al staat bij Jan, volgende maand 72 jaar op de teller, hij toont zich nog steeds bijzonder fluks. Alweer onvermoeibaar, nu weer ruim drie uur lang.  Doel van de nieuwjaarsreceptie, het personeel eens samenbrengen, de sociale banden verstevigen. En ook alle politieke partijen tekenden present. Zelfs dansjes uitwisselend. Vrede in feestzaal Sint – Agathea. Mooi toch. Er heerste op het personeelsfeest veel gezelligheid. Een leuk event. De sfeer was prima. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).