Zottegem-centrum: parcours carnavalsstoet weer gewijzigd

Op zaterdagavond en -nacht 6 januari mogen de carnavalisten en andere mombakkesen en zotskappen het Zottegemse stadscentrum weer innemen. Naar aloude gewoonte zal deze carnavalsviering geopend worden met de traditionele stoet door de binnenstad maar, zoals vorig jaar ook het geval was, zal deze optocht opnieuw niet helemaal het vertrouwde parcours kunnen volgen. Een constructie op een bouwwerf in de Hoogstraat die er een gevel moet stutten – na een onderbreking wegens archeologisch bodemonderzoek zijn de werken onlangs hervat – maakt het namelijk nog steeds onmogelijk om de carnavalisten met grote praalwagens door deze centrumstraat te laten trekken en hierdoor valt ook de passage aan het kruispunt De Luchtbal en op de Zavel weg. Noodgedwongen wordt het parcours dus opnieuw enigszins ingekort en zal het vanuit de Meerlaan via de Molenstraat naar de Trapstraat gaan, vanwaar dan verder weer het normale traject kan gevolgd worden.

Ziehier het volledige parcours waarlangs men nu op zaterdag 6 januari de 64ste editie van de stoet zal kunnen zien doortrekken: Kastanjelaan, Godveerdegemstraat, L. Roelsstraat, Sint-Annastraat, F. De Beckstraat, G. Schockaertstraat, Montmartre, Burg. F. De Meyerstraat, Meerlaan, Molenstraat, Trapstraat, Kazernstraat, Stationsplein, Stationsstraat, Markt en Heldenlaan (kant stadhuis naar beneden). De vorming van de stoet gebeurt aan de parking Bevegemse Vijvers, de ontbinding ervan ter hoogte van de rotonde aan het Kasteel van Egmont.

De reclamekaravaan, gevolgd door de eigenlijke carnavalsoptocht, vertrekt om 18 uur vanuit de Kastanjelaan. Op het parcours geldt er reeds vanaf 16 uur parkeerverbod. Volgens het bericht dat burgemeester Evelien De Both en schepen van feestelijkheden Evert De Smet lieten verspreiden, wordt het parcours verkeersvrij gemaakt vanaf 18 uur; volgens het tijdelijk politiereglement dienaangaande worden de kruispunten aan de rand van het parcours vanaf 17u15 afgesloten. Zodra de stoet gepasseerd is, wordt het gaandeweg weer opengesteld voor het verkeer (vooral buurtbewoners die zich ‘s avonds met de wagen moeten verplaatsen, houden best rekening hiermee).

Lees ook ‘Wegen vrij voor carnaval in Zottegems stadscentrum’ via deze link.