Verwarde man zet tijdens de ochtendspits in de Grotestraat de boel op stelten

Geraardsbergen. Maandagmorgen 8 januari zet een man in de Grotestraat tijdens de ochtendspits de boel op stelten. Met zijn uitdagend gedrag brengt hij de ochtendspits in de war. Op beelden die op de sociale media circuleren, is duidelijk te zien hoe de man op verschillende wagens kruipt. De man is niet aan zijn proefstuk toe.

Maandagmorgen 8 januari zette een man rond 8.00 uur in de Grotestraat ter hoogte van de BegijnhofKaai tijdens de ochtendspits de boel op stelten. Op beelden die op de sociale media circuleren, is duidelijk te zien hoe de man totaal in de war is en met het nodige vertoon het verkeer in de war stuurt. Hij loopt onder grote belangstelling weg en weer en trekt zijn trui uit. De man geniet van de grote belangstelling. Hij kruipt op een wagen om vervolgens recht op het dak van de auto te staan. De auto rijdt vervolgens verder, waarop de man gaat zitten, om vervolgens op het dak neer te liggen.

Even later arriveert een ploeg van de politie van Geraardsbergen/Lierde. De man heeft intussen plaatsgenomen op de motorkap van een andere wagen. Hij komt van de motorkap en laat zijn broek in aanwezigheid van de agenten zakken. Er ontstaat een kat en muis spelletje. Uiteindelijk wordt de man door de politie met behulp van enkele omstaanders ingerekend.

Volgens getuigen is de man niet aan zijn proefstuk toe en laat hij zich regelmatig heel luidruchtig in het stadscentrum gelden. Getuigen spreken van ongepast en provocerend gedrag. ‘Er is wel regelmatig wel lawaai of een incident in de het stadscentrum, maar dat loopt toch de spuigaten uit’, laat een getuige weten.

We vroegen de politie van Geraardsbergen/Lierde om een reactie. Van zodra die binnenkomt, geven we die mee.

Julien Borremans