’t Meibloempje Zottegem neemt afscheid met zelfgeschreven blijspel en Jubilee-biertje

Bij KKVT ’t Meibloempje staan er in dit nieuwe jaar 100 kaarsjes op de verjaardagstaart maar toch wordt 2024 voor het Zottegemse toneelgezelschap niet helemaal een feestjaar. In de komende maand februari wordt immers voor de laatste keer een toneelproductie voor het voetlicht gebracht en daarna houdt ’t Meibloempje op te bestaan.

Maar eerst wil de toneelvereniging haar 100ste verjaardag niet onopgemerkt laten voorbijgaan én in schoonheid eindigen. Zo is er zondag 14 januari de officiële voorstelling van ‘Jubilee’, een blond biertje dat het midden houdt tussen degustatiebier en doordrinker, en dat ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan zelf gecreëerd werd in samenwerking met De Hoevebrouwers in Grotenberge.

In februari staat dan de laatste productie van Zottegems oudste toneelvereniging op de affiche: een zelfgeschreven blijspel dat ook de naam ‘Jubilee’ kreeg. Voor het acteerwerk zorgen (in alfabetische volgorde) Viviane Blommaert, Tim Cornil, Marijke De Backer, Gaston Debilde, Annick De Brabander, Melissa De Cooman, Herman De Decker, Bart De Vos, Steven Foucart, Natalie Gabriëls, Lynn Mornie, Sven Mornie en Ilke Torrekens. De regie is in handen van Sven Mornie, in de laatste vijftien jaar ook voorzitter van ’t Meibloempje.

De opvoeringen van ‘Jubilee’ vinden plaats in de zaal van het O.-L.-Vrouwcollege / campus Centrum (ingang via de Zavel) op de vrijdagen 9 en 16 februari om 20 uur (beide vip-voorstellingen) alsook op de zaterdagen 10 en 17 februari om 20 uur en op de zondagen 11 en 18 februari om 15 uur. De toegangsprijs bedraagt 20 euro voor de vip-voorstellingen en 10 euro voor de andere vier gewone voorstellingen. Tickets kunnen gereserveerd worden per e-mail naar sonia.tuypens@telenet.be of telefonisch via 055 42 52 00 (na 20 uur). Na iedere voorstelling zal elke toeschouwer als afscheid van ’t Meibloempje ook een blijvend aandenken krijgen.