Speelgoedketen Fun zoekt overnemer wegens verlieslatend

Speelgoedketen Fun verkeert in financieel slechte papieren. De verlieslatende keten zoekt een overnemer voor de 28 winkels, waaronder die van Geraardsbergen. Maandag 22 januari zou de stockverkoop van start gaan. Volgens de directie zouden de slechte resultaten te wijten zijn aan de moeilijke markt, de lage winstmarges en de striemende concurrentie van de onlineverkoop.

Volgens Het Laatste Nieuws zou de speelgoedketen Run op de rand van het faillissement staan. Het personeel werd intussen ingelicht over het feit dat de keten op zoek is naar een overnemer. De volgende weken wordt er een uitverkoop van de stock georganiseerd.

De keten heeft het de laatste jaren behoorlijk moeilijk gehad. Het kon niet concurreren met de onlineverkoop, ook omdat het online niet aanwezig was. De kosten stegen en de inkomsten daalden waardoor het verlies exponentieel toenam tot ruim boven de 10 miljoen euro.

Voorlopig blijven de 210 werknemers in dienst. Er wordt uitgekeken naar een overnemer die met een deel of alle winkels aan de slag zal gaan. De Fun in Geraardsbergen was niet bereikbaar voor commentaar.

Julien Borremans

Beeld: Google Earth