Staande ovatie voor Room 13 Orchestra & Mich Walschaerts

Indrukwekkend eerbetoon Elvis Costello

Wat krijg je als je 24 gemotiveerde en getalenteerde muzikanten van Room 13 Orchestra, een bevlogen dirigent Frank Vantroyen en een formidabele Mich Walschaerts op de scène zet? Een meeslepend, beklijvend concert. Het was meer dan een concert, het was een belevenis. De gelukkigen die een ticket hadden, zullen dit concert niet snel vergeten. Chapeau. Finaal beloond met een dik verdiende staande ovatie.
In een wervelwind van songs en geflankeerd door een sterk op dreef zijnde Room 13 Orchestra , maakte Mich Walschaerts snel duidelijk dat hij onbetwistbaar een uitstekende singer maar ook entertainer is. Een sterke persoonlijkheid en talentrijk. Het publiek kwam van meet af aan vlug in de ban van het ronduit schitterend Room 13 Orchestra  en van Mich Walschaerts, die de songs van Elvis Costello vertaalde en zich met opvallend gemak een weg baande in het oeuvre van Elvis Costello. Mich, in opvallend maatpak, maar het vestje vloog snel uit, had er duidelijk veel zin in.  Zijn warme stem laat je niet onverschillig. Prachtige Nederlandstalige songs. Hij brengt een warm gevoel over. Gewoonweg klasse, die Mich.

De Oosterzeelse cultuurtempel GC De Kluize was aardig volgelopen voor ‘Costello’. Met ‘Costello’ kwam voor Mich Walschaerts en voor drijvende kracht van Room 13 Orchestra Yves Meersschaert een jongensdroom in vervulling. Ze kennen mekaar al jaren en hebben een grote passie voor het werk van Elvis Costello gemeen. Een pluim voor Yves Meersschaert die met dit concert er ten volle in geslaagd is een indrukwekkend eerbetoon te brengen aan Elvis Costello, die 53 platen uitbracht. Een perfect concert. Getekend, Room 13 Orchestra en Mich Walschaerts. Voor minder gaan ze niet. Het concert samengevat: vooral luisteren, kijken en genieten. Stond daar een verbluffend orkest en zanger op het podium? Alleszins. Het concert was gepolijst, evenwichtig, mooi uitgebouwd. Het aandachtig en gedisciplineerd publiek kreeg een heerlijk concert. En Mich Walschaerts is ook een begenadigd verteller. Als geen ander weet hij het publiek te bespelen. Zingen en vertellen. Vleugen humor. Tijdens de show zong hij  onder andere ‘Ik hou van jou’. Oosterzele, waar hij al diverse keren optrad, houdt ook van jou, Mich. We vernamen dat hij en zijn broer Raf (Kommil Foo) graag optreden in de Oosterzeelse cultuurtempel. Hij bewees zijn grote liefde voor het werk van Elvis Costello. Mich Walschaerts, een geluid apart. Zijn stijl werkt. Heeft charisma. Komt heel gewoon over. Eenvoud siert hem. Spontaan. Het publiek vroeg en kreeg een paar bis – nummers. Een rechtverend publiek en een overdonderende ovatie.    (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).