Sibian organiseert redderscursus in zwembad Zottegem: “Na afloop cursus heb je volledig erkend diploma”

Sibian De Gussem, een zogenaamde docent Hoger Redder, laat weten dat hij binnenkort een redderscursus zal organiseren in het stedelijk zwembad van Zottegem. Sibian was daar zeven jaar lang redder.

Om toelating te krijgen van Sport Vlaanderen heeft hij nood aan nog enkele inschrijvingen. “Ben jij op zoek naar een sportieve, uitdagende en leerzame ervaring? Wil je redder worden als (flexi- of studenten)job om het redders te kort aan te vullen? Dan is deze redderscursus misschien wel iets voor jou”, licht Sibian toe. “De cursus vindt plaats in de Bevegemse Vijvers in Zottegem van 2 tot en met 13 april. Tijdens deze cursus leer je niet alleen hoe je professionele EHBO en reanimatie kunt toepassen, maar ook hoe je mensen kunt redden in noodsituaties. Dit is een waardevolle vaardigheid die je niet alleen in zwembaden en zwemgelegenheden kunt toepassen, maar ook in andere situaties waarin mensen in gevaar zijn.”

 “Bovendien krijg je na afloop van de cursus een volledig erkend diploma, waarmee je direct aan de slag kunt als redder in Zottegem of in andere zwembaden en zwemgelegenheden. Dit biedt niet alleen nieuwe carrièremogelijkheden, zoals een flexi- of studentenjob, maar ook de kans om bij te dragen aan een veilige en aangename omgeving bij zwembaden en andere watergelegenheden. Let op: je moet minstens 17 jaar zijn of dit jaar nog 17 worden. Het is ook wel belangrijk om te weten dat deze cursus een snelcursus is en dat je al goed moet kunnen zwemmen voordat je deelneemt. Om te controleren of je als een goed zwem niveau hebt kan je de volgende proef oefenen:  vTe water gaan met startduik en 25 m onder water zwemmen, gevolgd door; – 25 m op de rug zwemmen met de polsen uit het water binnen de tijd van 1 min. en 15 sec. gevolgd door; – 150 m zwemmen met de ogen boven water en naar voor kijkend in een totale tijd van 4 min. en 30 sec.”

 Praktisch

Inschrijven kan via https://www.sport.vlaanderen/VTS-Opleiding?activiteitId=127327&opleidingId=1112

Meer info via sibian.degussem@lifeguard-gent.be.