Ook Daan, Prins S. en De Geit, Joost, Brihang en Bizkit Park op Rock Zottegem ‘24

Bij Rock Zottegem staan er dit jaar 30 kaarsjes op de verjaardagstaart en het jubilerende muziekfestival wil dit op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli vieren met een XL-feesteditie. Hiervoor werd met John Fogerty, TOTO, Hellmut Lotti Goes Metal, Bart Peeters, Heideroosjes en Pommelien Thijs eerder al een heel stevige line-up aangekondigd en daar komen nu nog een vijftal ronkende namen bij.

Benevens TOTO en Heideroosjes zal op vrijdag 12 juli ook Joost Klein, het bekende rapfenomeen en de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival in Malmö, optreden. Wie er in 2022 bij was op Rock Zottegem, weet dat Joost garant staat voor vuurwerk op de Crazy Main. Daarnaast zal op die eerste festivaldag ook de Nederlandse band Prins S. en De Geit met zowel stevige dancebeats als hilarische en compleet waanzinnige Nederlandse teksten uitpakken aan de Bevegemse Vijvers.

Op zaterdag 13 juli krijgen de Amerikaanse cultlegende John Fogerty en Hellmut Lotti Goes Metal het muzikale gezelschap van Daan, Bizkit Park en Brihang. Laatstgenoemde woordkunstenaar en hiphopper komt met zijn eigenzinnige teksten, fijne beats en staalharde livereputatie voor het eerst op het podium in Zottegem. Dit laatste is niet het geval voor Daan en zijn band die al eens in 2014 met hun typische electrorock de festivaltent in lichterlaaie kwamen zetten. Nog op zaterdag zakt ook Bizkit Park af naar Rock Zottegem. In hun heel eigen stijl laten deze keizers van de Nu-metal alle classics uit het tijdperk van Limp Bizkit, Linkin Park, Korn, System of A Down, Slipknot en Papa Roach passeren.

Organisator Kurt De Loor weet dat met dit lijstje van bands die langskomen, de editie ’24 van Rock Zottegem heel veelbelovend oogt: “We slagen er weer in om een puzzel van muzikaal lekkers te leggen, met een goeie mix voor zowel jong als oud. Opnieuw hebben we zowel internationale namen van formaat als kleppers in de Nederlandstalige muziek vast. Met deze affiche zetten we Zottegem andermaal muzikaal op de kaart. Het wordt een verjaardagsfeestje dat iedere festivalganger zich lang zal herinneren.” Voor alle info, line-up en tickets: www.rock-zottegem.be.