Zottegem: uit de paperassen van ’t stad

  • Het stadsbestuur heeft aan Studio Sandy/ZandZand vzw uit Oostende waarop een beroep gedaan is (kostprijs 113.500 euro) voor het ontwerp, de realisatie en installatie van het nakende Lichtfestival in het stadscentrum op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 februari, toelating verleend om op de openingsavond ook met een drone beelden van dit evenement te maken.
  • Ieder jaar wordt uit de stadskas een budget voorzien voor herstellingswerken aan gemeentewegen. Zo werd er ditmaal een uitgave van 93.700 euro becijferd om in verschillende straten over het ganse grondgebied gebroken betonvakken te vernieuwen en werden met het oog hierop zes (niet-Zottegemse) aannemers aangeschreven voor een prijsofferte. Op basis daarvan is deze opdracht onlangs toegewezen aan de firma De Meulemeester nv uit Geraardsbergen tegen het inschrijvingsbedrag van 80.761 euro.
  • Voor het meubilair van het Educatief Centrum Beisloven dat in het voorbije najaar geopend werd, ging het college van burgemeester en schepenen rechtstreeks shoppen bij de firma T.B.I. in Oosterzele die eerder ook al nieuwe stoelen en tafels mocht leveren (kostprijs 24.746 euro) voor het OC Sint-Maria-Oudenhove nadat dit opgefrist werd. Ditmaal werd voor 120 stoelen, 24 plooitafels, 3 tafelkarren en 1 steekkar voor stoelen 23.585 euro betaald.
  • De Zottegemse harmonie Vrije Kunstkring en de vrouwenbeweging Ferm Sint-Maria-Oudenhove (vroeger onder de naam KVLV) kunnen al op 100 jaar werking terugblikken. Naar aanleiding van dit jubileum kregen zij uit de stadskas een ‘geschenk’ van 248 euro. WTC Velzeke Sportief ontving eveneens een speciale subsidie van 248 euro. Deze wielertoeristenclub bestaat al 50 jaar.
  • A rato van 3,25 euro per deelnemend paard kreeg de Sint-Elooigilde een stedelijke toelage van 162,50 euro voor de organisatie van de ruiterommegang op zondag 21 mei vorig jaar in Sint-Goriks-Oudenhove waaraan 50 paarden deelnamen. Zo ook werd op de rekening van de Ruitergilde Sint-Pieter 198,25 euro overgeschreven als tussenkomst in de organisatiekosten voor de ruiterommegang in Erwetegem waarin vorig jaar op zondag 27 augustus 61 paarden mee opstapten.