10.000 euro Zottegemse steun voor noodhulp in buitenland

Op vraag van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking werd beslist om de volgende organisaties die noodhulp in het buitenland bieden, ook uit de Zottegemse stadskas een financieel duwtje in de rug te geven:

  • Het Rode Kruis

1.500 euro voor directe humanitaire hulp (onderkomen, water en voedsel, medicatie) aan slachtoffers van de overstromingen in Pakistan.

2.100 euro voor hulp aan de getroffenen van de aardbeving in het westen van Nepal: voedsel en tijdelijk onderdak (dekens, tentzeilen en matrassen + twee hulpverleners gespecialiseerd in psychosociale ondersteuning).

  • Artsen Zonder Grenzen

2.000 euro om in drie ziekenhuizen chirurgische zorg en traumazorg te bieden aan vluchtelingen en slachtoffers van de gevechten in Soedan.

2.250 euro voor medische noodhulp (benodigdheden en chirurgische ingrepen) in de ziekenhuizen in Gaza ingevolge de Israëlisch-Palestijnse oorlog.

  • Consortium 12-12

2.100 euro voor de financiering van de activiteiten van de zeven leden van het Consortium 12-12 (Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam België, Rode Kruis, Plan International België en Unicef België) in het grensgebied tussen Syrië en Turkije dat door zware aardbevingen getroffen werd.