Lachen met Bas Birger ‘In blijde verachting’

Op en top stand-up comedy

Veeg de slapers uit uw ogen, het ronduit schitterend Kluize – team heeft een extraatje voor jou in petto. Trriiing. Dames en Heren, het is tijd voor de enige echte Bas Birger. Op maandag 11 maart om 20 u komt de Hollandse stand-up comedian Bas Birger naar het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke. Verwacht een op en top stand-up comedyavond, gebracht aan een verschroeiend tempo met veel kracht en dynamiek. Bas voelt zich meer Vlaming dan Nederlander.
Ja, Bas Birger is best sympathiek. En dat voor een Hollander. Maar schijn bedriegt. Diep vanbinnen zit een dik drammerig Duitsertje met een voorliefde voor orde, stiptheid en bovenal zichzelf. Noem het arrogant, noem het egocentrisch, maar zelfkennis is het begin van alle wijsheid. ‘In blijde verachting’ is een reisverslag van de zoektocht naar Bassies diepste binnenste, te beginnen bij de ruggengraat. Een roadtrip langs ziekenhuizen, doodsangsten en onhebbelijkheden, om uiteindelijk de schoonheid te vinden in een grote berg lelijkheid. Een beetje zoals België, maar dan minder verdeeld. Bas Birker twijfelt, worstelt en beslist. Zo kan hij in de tweede helft van zijn leven, met opgeheven hoofd en redelijke rechte rug, in ieder geval zichzelf onder ogen komen. Maar niet voordat hij jou in GC De Kluize eens recht heeft aangekeken.
In het stand-up comedian-landschap is hij een echte parel. Je krijgt in De Kluize  powercabaret met veel humoristische inslag. De recensies zijn lovend: ‘Bas Birger verdient zijn plaats aan de top van het Vlaamse en Nederlandse standup-comedy wereldje’. ‘Goddelijk goeie comedy’. Bas Birger (°1979) zette met ‘Op weg’, ‘Sowieso’, ‘Je moeder’ (heel genietbare show op 4 april 2019 in GC De Kluize), ‘404040’, al ronduit schitterende zaalshows neer. Tickets kosten 18, 17, 16, 15, 14  euro en zijn verkrijgbaar in GC De Kluize, Sportstraat 3 Scheldewindeke, 09 / 363 83 30, reservaties@oosterzele.be, www.gcdekluize.be.    (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).