Egmont Lichtfestival Zottegem: speciale verkeersregelingen

Naar aanleiding van het Egmont Lichtfestival dat in het stadscentrum plaatsvindt komende vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 februari (telkens van 19 tot 24 uur, meer hierover in een volgend NUUS-artikel), zullen – ook met het oog op de voorbereiding en het plaatsen van lichtinstallaties – tijdelijk enkele speciale verkeersmaatregelen getroffen worden. We zetten ze op een rijtje:

  • Aansluitend bij de wekelijkse markt is er reeds vanaf dinsdag 20 februari om 14 uur een parkeerverbod op de middenberm in de Heldenlaan en in de Vestenstraat (deel tussen Noordstraat en L. De Metsstraat + parking). Dit parkeerverbod zal gelden tot maandag 26 februari om middernacht. Ook vanaf dinsdag 20 februari zullen het deel van de Noordstraat tussen de D. Van Den Bosschestraat (rotonde) en Vestenstraat alsook het deel van de Vestenstraat tussen de Noordstraat en L. De Metsstraat verkeersvrij gemaakt worden (rijverbod).
  • Op de drie dagen van het Lichtfestival zal er van 17 uur tot 0u30 ook niet mogen geparkeerd worden op de rijbanen in de Heldenlaan, Neerhofstraat, D. Van Den Bosschestraat (+ parking) en Vestenstraat (volledig). Tegelijk zullen uiteraard het parcours (Markt, Heldenlaan, Vestenstraat) alsook enkele omliggende straten (D. Van Den Bosschestraat, Stationsstraat tussen Nieuwstraat en Markt, Hoogstraat tussen Markt en F. Bogaertstraat) van 18 uur tot 0u30 verkeersvrij gehouden worden.
  • Vanaf vrijdagmorgen 23 februari om 8 uur tot maandagmiddag 26 februari om 12 uur is er een parkeerverbod van kracht op de Zavel (voor inrichting van fietsparking voor bezoekers van Lichtfestival).
  • Parkings – De parking aan de Meersstraat wordt voorbehouden voor mindervalide bezoekers van het evenement. De parking aan de Nijverheidsstraat is vanaf dinsdag 20 februari uitsluitend toegankelijk (nummerplaatherkenning) voor bewoners van de Zavel, Markt, Heldenlaan, Neerhofstraat en Vestenstraat die een bewonerskaart hebben om in het centrum te parkeren. De NMBS-parking aan de achterkant van het station is tijdens het Lichtfestival gratis toegankelijk.