Kick-off van de Jeudboekenmaand in de Lierdse bibliotheek.

De maand maart gaat traditioneel al 52 jaar lang door als de Jeugdboekenmaand. Tijdens deze maand zetten scholen, bibliotheken en boekenwinkels kinder- en jeugdboeken in de kijker om op deze manier te proberen om kinderen en jongeren aan het lezen te krijgen en hen het plezier van lezen te laten (her)ontdekken. Dit jaar draait de Jeugdboekenmaand volledig  rond ”sport en spel”.

In de Lierdse bib werd op woensdag 28 februari 2024 de aftrap van de Jeugdboekenmaand al gegeven. In en rondom de bib werden er voor de jeugd allerlei activiteiten georganiseerd. Zo waren er enkel ludieke fietsendoktors van het theater Harba Lorifa uit Herzele aanwezig die alle fietsen een zeer nauwkeurige check up gaven.

Binnen in de bib stond er een groot rad opgesteld dat bepaalde welk spel uit het ladderspel er diende gespeeld. De deelnemers aan dit ladderspel maakten door het voltooien van allerhande binnen- en buitenspelen kans op het winnen van een boekenpakket.

Het was er een dolle pret van jewelste en menige mama en pappa konden het niet laten om hier en daar een spelletje mee te spelen.