Bekijk filmtopper ‘Winkeldieven’ in GC De Kluize

Japanse film bekroond met de Gouden Palm

Dankzij GC De KLuize en Seniorenraad Oosterzele krijg je op donderdag 14 maart om 14 u een unieke kans om in de Oosterzeelse cultuurtempel GC De Kluize in Scheldewindeke te komen kijken naar de filmtopper ‘Winkeldieven’.
De Japanse film uit 2018 vertelt
het verhaal van een Japanse familie die onder de armoede grens leeft, een
stel met een deeltijdse baan en daardoor met een ontoereikend inkomen. Ondanks hun penibele situatie staan ze toch positief in het leven. Liefde is er genoeg, maar geld niet. Met winkeldiefstallen proberen ze de eindjes aan elkaar te knopen. De ongewone routine verandert wanneer ze een kind van de straat in huis halen. Winkeldieven is een tot nadenken stemmende film die toewerkt naar een onverwachte ontknoping. De film Winkeldieven richt zich op de hypocrisie en onnoemlijke waarheden van het moderne Japan en behandelt verder thema’s als moraliteit en gecompliceerde familierelaties. Een film van Kore – Eda, grootmeester van het familiedrama, vraagt zich af wat het belangrijkste is in een gezin, de bloedband of de tijd die je samen doorbrengt. Mis deze film niet. Knappe verhaallijn. Mooie beelden. Sterke vertolking. ‘Winkeldieven’,
een absolute aanrader. De film werd bekroond met de Gouden Palm.
Deelnemen kost 6 euro, taart en
koffie inbegrepen. Tickets: vooraf reserveren via www.gcdekluize.be, reservaties@oosterzele.be, 09 / 363 83 30, in GC De Kluize, Sportstraat 3 (1 ste verdieping) Scheldewindeke. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).