GILO Scheldewindeke vierden we samen ‘een ver-schrikkel-leuke-dag!’

Op het GILO Scheldewindeke vierden we samen schrikkeldag met een speciaal evenement:  ‘een ver-schrikkel-leuke-dag!’

Deze extra dag van het jaar was een unieke kans om iets speciaals te doen in de klas en de kinderen een ervaring te geven die ze niet snel zouden vergeten. Een schrikkeldag is een extra dag die ervoor zorgt dat het kalenderjaar synchroon blijft met het astronomische jaar…. Toch wouden wij deze extra dag heel ‘asynchroon’ beleven! Het was een dag vol plezier en bijzondere activiteiten, waarbij we alles, maar dan ook echt alles,….omgekeerd deden! Wij, leerkrachten, vonden het zo’n bijzondere dag, dat we stapje opzij hebben gezet. Er waren tal van lieve ouders en grootouders die bereid waren om onze plaats in te nemen. Zij maakten gebruik van deze kans, om iets uniek en memorabel te doen.

Onze schatten van kinderen beleefden heel wat leuke workshops.

De kinderen werden uitgenodigd om ‘omgekeerd’  naar school te komen: kledij binnenste buiten aandoen, kleren van papa aandoen, kousen op het hoofd in plaats van aan de voeten,…..

Verrijkende workshops met creatieve activiteiten, die de unieke aard van deze extra dag vieren! Waaronder: volksdansen, vilten, zingen onder begeleiding van een gitarist, Thaïs koken, cup cakes bakken bij ‘Soep enzo’, wetenschappen, yoga, massage door ‘Effleurage’, kalfjes melk geven op de boerderij ‘De volle melk’, sportmassage, pizza’s bakken, schilderen op doek, knutseltechnieken, voetbaltraining, ‘borstelrobot’ ontwerpen, nacho’s en dipsausjes maken, …en we kunnen nog even doorgaan.
Een ‘omgekeerd’ middagmaal om ‘U’ tegen te zeggen.
Onze jarige ‘Merlin’ stond in de kijker!
En tot slot een feestelijke afsluiting met muziek, dans en lekkernijen….