PVDA pakt uit met twee Geraardsbergse kandidaten voor de verkiezingen op 9 juni

Geraardsbergen. Met Lydia Imbo en Pedro Blommaert staan er op 9 juni twee geboren en getogen Geraardsbergenaren op de lijsten van de PVDA.

Pedro Blommaert werkt als technieker aan pompen en motoren in de Gentse haven. Onlangs stampte hij een nieuw project uit de grond om de Geraardsbergse jeugd een hart onder de riem te steken. Ook trok hij ontelbare keren naar Vesdervallei om de slachtoffers te helpen na de overstromingen daar.

‘Ik ben sterk aangetrokken tot de PVDA, omdat die partij enorm strijdt voor en met de werkende klasse’, vertelt Pedro. ‘Koopkracht en eerlijke belastingen zijn belangrijke speerpunten voor ons. Voor mij verwoordt dat in sterke lijnen wat er leeft bij de mensen en wat wij willen verhelpen in het verwrongen systeem.’ Pedro op de 13de plaats op de Oost-Vlaamse Kamerlijst.

Lydia Imbo is geboren en getogen in het Geraardsbergse stadscentrum. Als kind was ze steevast te vinden in het Abdijpark en vandaag gaat ze er nog altijd graag wandelen, ook al heeft ze sinds kort een stekje gevonden in het landelijke Deftinge.

‘Onze maatschappij gaat kapot aan problemen die een voor een het gevolg zijn van het criminele winstbejag van het kapitalisme. De PVDA biedt als enige partij oplossingen die het welzijn van de mens eerst plaatsen, en niet de winst’, geeft Lydia Imbo nog mee. Lydia staat op de 25ste plaats voor Vlaanderen.