Reinhilde Van Driel dompelt leerlingen onder in magische wereld van theater en literatuur

Onze Bib Oosterzele verwelkomde met trots Reinhilde van Driel, een getalenteerde auteur en toneelschrijver. Deze unieke gelegenheid  was voor onze kinderen een boeiende en interactieve ervaring. Ze reden ondergedompeld in de magische wereld van theater en literatuur. Reinhilde van Driel staat bekend om haar levendige verhalen en meeslepende toneelstukken die jonge geesten inspireren en stimuleren. Haar aanwezigheid in de bib van Oosterzele was de unieke kans om haar verhalen te leren kennen.

Elk jaar wordt de Jeugdboekenmaand gevierd met veel enthousiasme en toewijding op GILO Scheldewindeke. Er wordt aandacht gevestigd op het belang van lezen bij onze kinderen.

Ten eerste biedt lezen een kans om de verbeelding van kinderen te voeden en hen aan te moedigen om de rijke wereld van boeken te verkennen.   Door middel van boeken kunnen ze avonturen beleven, nieuwe culturen ontdekken en zich verplaatsen naar plaatsen die anders buiten hun bereik zouden liggen. Deze verbeeldingskracht stimuleert niet alleen hun creativiteit, maar verrijkt ook hun begrip van de wereld om hen heen.

Daarnaast draagt lezen bij aan de taalvaardigheid en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Door regelmatig te lezen, breiden ze hun woordenschat uit, verbeteren ze hun taalbegrip en scherpen ze hun denkvermogen aan. Deze vaardigheden zijn van onschatbare waarde tijdens hun persoonlijke groei, klinkt het.

Bovendien hechten we op onze school veel belang aan het welbevinden van elk kind. Door regelmatig te lezen kunnen kinderen hun eigen ervaringen en emoties beter begrijpen en omarmen. Lezen helpt dus jonge kinderen bij de ontwikkelen van hun empathie en zelfvertrouwen.