Fandorp met groot scherm en afterparty op Markt Zottegem

Nadat de organisatoren van de Ronde van Vlaanderen vorig jaar de Egmontstad links lieten liggen, kunnen de wielerliefhebbers uit het Zottegemse ditmaal op zondag 31 maart opnieuw uitkijken naar een zowel sportieve als feestelijke hoogdag. Naast de doortochten van deze wielerklassieker – zowel de heren-eliterenners als de dames-elite – die zij onder meer in het stadscentrum live kunnen meemaken (zie een eerder NUUS-artikel via deze link), zal er tegelijk ook een feestje kunnen gebouwd worden in het zgn. Fandorp9620 op het marktplein. Zottegem mag dit jaar immers opnieuw de titel ‘Dorp van de Ronde’ voeren. De stad betaalde hiervoor aan de organisatoren van Flanders Classics een licentievergoeding van 18.150 euro (15.000 euro + 21 % btw) en engageerde zich hiermee om een feestelijk gebeuren te maken van de doortocht(en) van deze wielerwedstrijd.

Met het oog daarop werd door het stadsbestuur besloten om het marktplein opnieuw in te richten als fanzone (die de naam Fandorp9620 heeft gekregen) en voor de uitbating ervan tewerk te gaan met één concessieovereenkomst die ook geldt voor de fanzones die er eveneens komen ter gelegenheid van nog twee latere sportevenementen, nl. het Belgisch kampioenschap wielrennen voor heren en vrouwen op zondag 23 juni en het Europees kampioenschap voetbal voor landenteams van vrijdag 14 juni tot zondag 14 juli. Het college van burgemeester en schepenen ontving hiervoor vier kandidaturen en wees de concessie uiteindelijk toe aan een samenwerking van de cafés Avenue, De Zoeten Inval, James en Planchee mits een vergoeding van 6.051 euro.

Ter gelegenheid van de Ronde van Vlaanderen zal men op zondag 31 maart vanaf 10 uur in het Fandorp9620 terechtkunnen om er, voor en na de live passages van de renners en rensters, de rest van de koers op groot scherm te volgen. Na afloop van de uitzending staat ook nog een heuse afterparty op het programma met optredens van Me & Stupid (om 17u45), Sam Gooris (om 19 uur), Jeroen Visser (om 20 uur) en dj Daddy Cool (om 21u30). De toegang tot dit hele Ronde-feest is gratis. Naar aanleiding hiervan zal de Markt tot middernacht verkeersvrij gehouden worden.