Sinds maart in Zottegem: bakkerij ‘Zelfgebakken’ van Jelle De Brabander in de Trapstraat

Sinds maart kan je in de Trapstraat terecht in bakkerij/patisserie Zelfgebakken in de Tapstraat. Zaakvoerster Jelle De Brabander stelt zichzelf en haar zaak voor.

“Ik ben oorspronkelijk afkomstig uit Herzele en de liefde gevolgd naar Zottegem. We hebben een zoontje van 3,5 jaar, Lucas.  Samen met mijn mama, Bea Van Steenberghe en in het bijzonder mijn meter, Denise De Moor, heb ik van kleins af aan graag gebakken. Ik ben juriste van opleiding en al sinds 2013 werkzaam in het notariaat Turtelboom & Vindevoghel in Herzele”, vertelt Jelle (35). “In 2020 besloot ik om mijn oude hobby van bakken weer op te nemen. Eerst klein maar daarna ben ik een opleiding gestart in Aalst aan het CVOpro in avondschool.  Ik maakte graag taarten voor vrienden en familie en besloot in oktober 2020 om dit in bijberoep te starten zodat ik voor meer mensen kon bakken. Ik heb de bureauruimte in ons huis helemaal omgebouwd tot atelier en bakte sindsdien elk weekend taartjes, cupcakes en brownies voor allerlei feestjes en in de meest uiteenlopende thema’s met handgemaakte decoraties. Dankzij de vele bestellingen werd onze ruimte te klein en besloot ik om mijn uit de hand gelopen hobby op grotere schaal uit te oefenen. Mijn hoofdberoep werd een parttime betrekking en we gingen in de zomer van 2023 op zoek naar de gepaste locatie. We waren onmiddellijk verkocht aan het pand in de Trapstraat. Na veel werk en investeringen hebben we het uitgebouwd tot een heus atelier met een winkel.  Nog steeds maak ik elk weekend de leukste custom feesttaarten voor verjaardagen, huwelijken, communies, doopsels en bedrijven op bestelling. Daarnaast kan je sinds kort ook op zaterdag van 10 tot 16 uur en op zondag van 10 tot 12 uur ook kleine gebakjes, koekjes, taartjes en brownies komen ophalen in het nieuwe winkeltje. In de toekomst kijk ik er ook naar uit om daar workshops te organiseren.  Voor alle feestdagen voorzie ik steeds een passende assortiment met taartjes en sweetboxen. Ook voor Pasen ben ik heel trots op wat ik die feestdag kan aanbieden.  Alhoewel de uren en het werk dat in de handgemaakte versieringen en custom bestellingen kruipt zeker niet te onderschatten zijn, maakt de interactie met de klanten dit een zeer dankbare job! Mijn man, Robrecht Van Melckebeke, steunt mij enorm in dit avontuur en werkt achter de schermen heel hard mee voor onze boekhouding en zorgde ook voor een prachtige website en zal er later ook een webshop aan koppelen, waarvoor ik hem heel dankbaar ben. Ik hou enorm van de combinatie van het juridische strikte werk in mijn hoofdberoep en het speelse en creatieve van mijn bijberoep en hoop het nog heel lang te kunnen combineren.”

Meer info?

Facebookpagina, website en e-mail van Zelfgebakken.