De “Derde Partij” met de Paashaas op wandel doorheen Lierde.

De Paashaas, die nog in Lierde vertoefde na zijn wandeling op zaterdag met de leden van de Lierdse wandelclub CSC, ging traditiegetrouw op Paasmaandag op stap met de “Derde Partij”.

Om 14u30 stonden een honderdtal volwassenen en zeventien kinderen aan café Den Olifant klaar om samen met de Paashaas en zijn assistent een wandeling te maken doorheen het mooie landelijke Lierde.

Onder een stralend lentezonnetje zette de enthousiaste menigte, met een huppelende Paashaas voorop, zich in beweging richting WZC Kartuizerhof.

Om modder en plassen te vermijden werd er niet voor veldwegels gekozen doch voor Hoogstraat, Wagenweg en Tempel om het WZC Kartuizerhof te bereiken. Hier wachtte een eerste verrassing voor de moedige stappers. Voor het gebouw stond er namelijk een ijscrèmewagen en op het grasveld voor-  en achteraan had de Paashaas her en der paaseieren uitgestrooid. Deze werden door de uitbundige kindjes ijverig verzameld terwijl de “grote mensen” konden verpozen in het “Grand Café” van het woonzorgcentrum.

Nadat iedereen voldaan en uitgerust was zette de groep zich terug in beweging, de alsmaar vrolijk huppelende Paashaas volgend om via “Het Hol” de Kartuizersite te verlaten.

Via Nieuwstraat en Kardinaalshoek bereikte de lange sliert wandelaars de Steenweg om zo terug op het vertrekpunt aan te komen. Hier wachtte de tweede verrassing in de vorm van een prachtige taart met daarop het logo van de “Derde Partij”. En de taart was niet enkel een streling voor het oog maar zeker ook voor de smaakpapillen.

Om af te sluiten toverden de Paashaas en zijn assistent dan nog meer paaseieren tevoorschijn en kregen alle kindjes nog een extra groot chocolade ei mee.

Het was een onvergetelijke dag, met glunderende kindergezichtjes en tevreden volwassenen,  waarvoor menigeen de Paashaas en alle medewerkers van de “Derde Partij”  bedankten.

Klikken om foto’s te vergroten.