Turnclub Olympia Merelbeke viert 60ste verjaardag met drie uitverkochte turngala s “Arcade”

In de sporthallen Ter wallen

Een fiere voorzitter Peter De Ruyck kondigde vrijdag avond  het 60ste turnfeest aan met als thema gamen.  Vandaag waren we getuige van de mateloze inzet van meer dan 450 gymnasten en 60 trainsters en trainers. Ieder van de gymnasten, van onze allerkleinsten over de basisgroepen , via de oriëntatiegroepen tot aan de competitie zal zijn beste beentje voorzetten . Elk toonde op zijn niveau wat ze aankonden aan familie en vrienden.

Dit jaar loopt er één en ander mis bij de voorbereiding van ons feest voor het 60-jarig bestaan van onze club. Onze gymnasten moeten via videospelletjes de problemen oplossen en er voor zorgen dat het feest kan doorgaan.

TOM brengt u met trots “ARCADE …

Tijdens het versturen van de uitnodigingen voor ons feest, werd de telefoon van onze head coach gehackt. We worden overgenomen door een kwaadaardige computer. Latte helpt ons alle spelletjes te spelen en de uitnodigingen te versturen. Lukt het om de uitnodigingen op tijd te versturen?

Turnclub Olympia Merelbeke kende een merkwaardige start.

Het begon allemaal in 1963 met de vraag van onderpastoor Fiers aan barones Verhaegen om een turngroep te stichten. Samen met Cécile Lanszweert vond men een onderkomen in de Heilig Hartschool. Toen ook enkele echtgenoten zich bij de groep aansloten, ontstond een kleine turngroep. Op initiatief van enkele turnende vaders en moeders werd een jeugdafdeling opgericht voor meisjes van 6 tot 12 jaar. Er werd een bestuur gevormd. Cécile Lanszweert werd voorzitter en barones Verhaegen werd erevoorzitter. De club sloot aan bij de Katholieke Oost-Vlaamse Turngouw. In 1964 werd een vlag ontworpen en werd er reeds aan enkele feestelijkheden en kampioenschappen deelgenomen.

Toen in 1970 de Merelbeekse Sporthal er kwam met zijn vele mogelijkheden op turngebied, begon voor Olympia de moeilijke weg naar de top. Toen Cécile Lanszweert in 1975 na jarenlange inzet afstand deed, achtte men de tijd rijp om het geheel te reorganiseren. Er kwam een nieuw bestuur met als voorzitter Achiel Hermie, toen directeur van het GITO te Merelbeke en met Vera de Rudder en Juliana De Seranno als belangrijkste medewerksters. Met de komst van Arlette Dekens, een bekende en zeer getalenteerde trainster, kreeg ook de muziek meer aandacht, wat resulteerde in de beoefening van de ritmische en de jazz-gymnastiek. Zij was het ook die ervoor zorgde dat Olympia in 1987 voor de eerste maal België mocht vertegenwoordigen op de Wereldgymnaestrada in Denemarken.

In 1992 nam Geneviève Verhoosele de fakkel over van Achiel Hermie en onder haar voorzitterschap werd het succes verder gezet. De resultaten bleven niet uit en de club beleefde onvergetelijke en onbeschrijflijke momenten. In 2011 wordt er een nieuwe voorzitter verkozen, Peter De Ruyck. Hij neemt tot op heden nog steeds deze functie waar. Dank zij de inzet en het idealisme van het bestuur, de trainers en de gymnasten kan Olympia blijven groeien en bloeien. De toekomst van de 500 turners en turnsters van Turnclub Olympia Merelbeke is verzekerd.

ARCADE

Openingsnummer: De trainers brengen een spannende openingsdans Zet je schrap voor een spannende race tegen de tijd.

 

Kidies 1 en 2 bijten de spits af en kruipen op een ruimteschip. Ze proberen alle taken binnen de tijd zo goed mogelijk uit te voeren.

Ook dit jaar zijn onze tumblers opnieuw in vorm. Na maanden hard trainen presenteren ze
hier voor jullie hun beste reeksen.

Flappy Birds: Hebben jullie even goede reflexen als onze kidies 3?

De schattige snoepjes van basis 1 laten hun beste turnoefeningen zien. De juiste combinaties maken lijkt voor hen geen probleem. Drie dezelfde snoepjes op een rij en …

De gymnasten van pré-acro en Tumbling scheuren met gierende banden door de bochten.

De volgende groep stelt jullie het spel der spellen voor: PAC MAN!

Als Gru van huis is dansen de minions op tafel. Basis 2 kruipt in de wereld van de
minions en speelt het spel: Minion Rush.

De gymnasten van basis 3 zetten zich schrap voor een spelletje Solitaire. In zo min mogelijk tijd rangschikken ze de kaarten in hun juiste volgorde.

Miniemen: Hay Day/ Geen kruiwagen te zwaar en geen karwei te lastig voor onze kleine talentjes van de
miniemen.

De gymnasten van de acro nemen jullie mee naar hun schaakbord.

Acro individueel
De acroteams doen het weer fantastisch dit jaar. Met veel trots presenteren de teams hun
oefeningen; team Lea en team Sarah – Louise, team Nina en team Aelys, team Elois en team Sophia.