Zottegem: nog vier dinsdagen prijzen te winnen tijdens ‘Maand van de markt’

Teneinde het marktgebeuren en de lokale markten op te waarderen en te promoten, wordt sinds enkele jaren, op initiatief van en door alle vijf Vlaamse provincies en de Vlaamse Federatie Ambulante Handel, de maand april omgedoopt tot de ‘Maand van de markt’. Door het Zottegemse stadsbestuur werd besloten opnieuw (voor de vijfde keer) hierbij aan te sluiten, samen met nog een 70-tal andere deelnemende steden en gemeenten in Oost-Vlaanderen. Alleen jammer (of moeten we schrijven: onbegrijpelijk, onverklaarbaar) dat het bericht om deze marktactie onder de aandacht te brengen, vanuit de stad – bij monde van schepen van lokale economie Brecht Cassiman – pas verspreid werd…  nadat de eerste van de vijf Zottegemse dinsdagmarkten in deze maand april al enkele uren afgelopen was.

Om meer bezoekers de weg naar de markt te doen inslaan en deze hele campagne voor hen aantrekkelijk te maken, is er immers voor gezorgd dat de marktgangers mooie prijzen kunnen winnen. Zo schenkt de provincie Oost-Vlaanderen vier vakantiecheques ter waarde van 250 euro voor een ‘Weekendje weg in Oost-Vlaanderen’, vier waardebonnen t.w.v. 100 euro voor een etentje bij een ambassadeur ‘Lekker Oost-Vlaams’, acht pakketten t.w.v. 50 euro met Oost-Vlaamse streekproducten en fair trade-producten, en acht pakketten t.w.v. 25 euro met Oost-Vlaamse streekproducten en fair trade-producten. Het Zottegems stadsbestuur zelf voegt aan deze prijzenpot vier aankoopbonnen ter waarde van 25 euro toe.

Voor wie op één van deze prijzen kans wil maken en op de nog resterende dinsdagen van deze maand (9, 16, 23 en/of 30 april) tijdens de markt in het Zottegemse stadscentrum aan de wedstrijd wil deelnemen, volstaat het ofwel de invulkaart die men bij elke aankoop bij de deelnemende marktkramers krijgt, te vervolledigen met de gevraagde gegevens en ze daarna te deponeren in de wedstrijdbox aan het stadhuis ofwel de unieke code die op de wedstrijdkaart staat, via de website maandvandemarkt.be/provincie-oost-vlaanderen te registreren. Vermelden we eveneens reeds dat ook voor volgende maand ter gelegenheid van het 500-jarig bestaan van de wekelijkse dinsdagmarkt – Zottegem kreeg in mei 1524 vanwege Keizer Karel V het zgn. marktrecht – een speciaal feestelijk ‘marktprogramma’ op poten gezet wordt;