Brandweer Zottegem: vierde motortreffen voor goed doel

Het was in het kader van de viering van 150 jaar Brandweer Zottegem in 2018 dat een motortreffen met rondrit in het feestprogramma ingelast werd. Wegens het succes ervan enerzijds alsook op vraag van heel wat deelnemers anderzijds werd binnen de Vriendenkring Brandweer Zottegem beslist om daaraan een vervolg te breien en zo is dit evenement – na ook drie jaar noodgedwongen afgelasting wegens de coronapandemie en de naweeën ervan – nu op zondag 14 april aan de vierde editie toe.

Zowel voor de eerste rondrit waarbij de ganse hulpverleningszone Vlaamse Ardennen doorkruist werd als voor de tweede motortocht die vooral door het Pajottenland liep, kwamen telkens zo’n 600 à 650 deelnemers langs aan de inschrijvingstafel. Vorig jaar echter waren de weergoden (op zondag 26 maart) de hele dag in een slechte bui waardoor amper motards kwamen opdagen. Daarom is ervoor geopteerd om het bij deze vierde lenterondrit te houden bij de bewegwijzerde route van zo’n 160 km die toen uitgestippeld was, deels door de Vlaamse Ardennen maar vooral richting Henegouwen/Wallonië en eventjes tot over de Franse grens. Onderweg zijn drie haltes voorzien: in café La Rosace te Ormeignies (deelgemeente van Aat), aan La Boule du Centre in Doornik en bij d’Oude Hoeve in Kluisbergen.

Vrij vertrek (inschrijven vanaf 9 uur tot 12 uur) en aankomst vinden plaats aan de brandweerkazerne in de Meengracht, waarvan de poort ook openstaat voor kijklustigen die de rondrit niet (mee)rijden maar er evenzeer welkom zijn voor een drankje en/of een hapje. De deelnameprijs bedraagt 10 euro voor de motorrijder, 5 euro voor duozitter (inbegrepen koffie of chocolademelk en ontbijtkoek bij inschrijving, zolang er voorraad is + 1 gratis consumptie bij terugkomst). Zoals bij twee van de vorige drie edities gaat ook de opbrengst van dit motortreffen naar een goed doel, zijnde de nationale vzw Pinocchio die in heel België het welzijn en de belangen van kinderen en jongeren met brandwonden behartigt.