Huurcontract bib Zottegem verlengd wegens vertraging restauratiewerken aan kasteel

Met het oog op de renovatiewerken die sedert augustus 2022 aan het Kasteel van Egmont uitgevoerd worden, moest het Zottegemse stadsbestuur op zoek naar een ander onderdak voor de stadsbibliotheek. Die nieuwe, tijdelijke locatie werd gevonden aan de Buke nr. 44 waar de bib sinds begin juli 2022 nu ondergebracht is in het pand dat tot zowat een jaar tevoren dienst deed als vestiging van de warenhuisketen Lidl.

In het vooruitzicht van die verhuis werd door de stad met de eigenaar van dat gebouw een huurcontract afgesloten voor de duur van twee jaar (wat volgens de notulen van het college overeenkomt met… 48 maanden), met ingang van 1 maart 2022 en eindigend op 29 februari ll. (in de notulen is sprake van 28 februari 2024). Volgens die overeenkomst bedraagt het basishuurbedrag 7.000 euro per maand.

Wegens vertragingen die de restauratiewerken aan het Kasteel van Egmont opliepen, werd echter intussen door de aannemer een nieuwe planning opgemaakt, volgens dewelke de oplevering van de werken nu op 1 september 2024 voorzien wordt. Om die reden was het dan ook nodig om de huurovereenkomst te verlengen met 7 maanden, tot 30 september 2024. Dit langere gebruik van het gebouw aan de Buke heeft dus een onvoorziene meeruitgave ten bedrage van 52.346 euro tot gevolg, zijnde zevenmaal het intussen geïndexeerde maandelijkse huurbedrag van 7.478 euro