Zottegem blijft op zoek naar nieuwe directeur WZC Egmont

Het is inmiddels al van oktober 2022 geleden – en het rommelde toen al een hele tijd binnen het OCMW-woonzorgcentrum – dat door een personeelsdelegatie aan de Zottegemse gemeenteraad een brief werd overhandigd waarin de onhoudbare werkdruk, het verdwijnen van overuren en het eenzijdige wijzigen van uurroosters als voornaamste klachten werden verwoord, waarna een maand later de toenmalige directeur van het WZC Egmont besliste op te stappen. Volgens oppositiepartij Vooruit allemaal het gevolg van het zwakke politieke beleid ter zake.

Intussen blijft het stadsbestuur nog steeds op zoek naar een nieuwe directeur voor het woonzorgcentrum en het ziet er dus naar uit dat er – in het beste geval – meer dan anderhalf jaar zal verstreken zijn tussen het ontslag van de vorige en de (eventuele) indiensttreding van een nieuwe directeur. In het beste geval want, nadat deze functie begin juni vorig jaar vacant was verklaard door het Vast Bureau van het OCMW – sinds deze legislatuur bestaat dit bestuursorgaan uit dezelfde leden als het college van burgemeester en schepenen – werd al een eerste keer de nodige procedure opgestart met het oog op de externe aanwerving van een nieuwe directeur voor het WZC Egmont. Weliswaar zonder resultaat en dus besliste het Vast Bureau nu op 5 februari ll. om deze procedure nog eens over te doen.

Wie (m, v, x met masterdiploma en minstens vier jaar ervaring in een leidinggevende functie) zich geroepen voelt om de algemene leiding en de dagelijkse werking en coördinatie binnen het WZC Egmont op zich te nemen, kan voor deze voltijdse contractuele job van directeur ditmaal nog solliciteren tot en met zondag 14 april. Het sollicitatieformulier alsook informatie over functie en profiel, aanbod en selectieprocedure, hoe solliciteren enz. is terug te vinden via www.zottegem.be/vacatures. Voor bijkomende inlichtingen kan men telefonisch bij de personeelsdienst van stad Zottegem terecht via 09 364 64 75. Zoals ook gebeurde voor andere stadsdiensten (burgerzaken, financiën) in afwachting van de aanstelling van een nieuw diensthoofd/deskundige, wordt ook gedurende de afwezigheid van een directeur (betalend) beroep gedaan op een extern consultancy bureau voor de tijdelijke ondersteuning van het woonzorgcentrum.