Eindelijk aanplakborden op komst voor Oosterzeelse verenigingen.

Gemeente gaat na 16 jaar in op voorstel van VOLUIT-fractieleider Filip Michiels

De gemeenteraad van Oosterzele bespreekt op de gemeenteraad van 30 april een reglement om gemeentelijke aanplakborden te voorzien waarom Oosterzeelse verenigingen via affiches hun activiteiten kunnen aankondigden. Het reglement komt er niet alleen na een advies van de jeugdraad van 2 jaar geleden (2022). Filip Michiels, fractieleider van VOLUIT pleit al sinds zijn aantreden als gemeenteraadslid in 2007 voor zo’n afficheborden.

Filip Michiels: “Ik ben tevreden dat men eindelijk tot inzicht komt dat mijn jarenlang pleidooi ten voordele van de Oosterzeelse verenigingen er niet zomaar kwam… de aanhouder wint…Ook toen de digitale infokranten werden geplaatst in 2014 werden geen bijhorende aanplakzuilen voorzien.

De noodzaak aan afficheringsplaatsen blijft groot, zeker in een gemeente als Oosterzele met veel vereniging. Net als 16 jaar geleden pleit de jeugdraad nog steeds voor. Op de jeugdraad van 7 maart 2022 werd het voorstel opnieuw gelanceerd om terug “old-school” aanplakborden te voorzien in de gemeente. “Dit voorstel kreeg de voltallige steun van de jeugdraad,” stelt raadslid Louise Van Hoorde, die voor VOLUIT in de jeugdraad zetelt.