Verschillende inbraken in Geraardsbergen

Geraardsbergen werd woensdagmiddag 24 april andermaal opgeschrikt door inbraken. Volgens Karolien De Turck – communicatieverantwoordelijke van de politie Geraardsbergen/Lierde – waren er twee effectieve inbraken in de Keringstraat te Zandbergen en Diefhoek te Nieuwenhove. ‘Onze ploegen deden hiervoor nazicht aan het station maar de dader(s) is/zijn nog niet geïdentificeerd en gevat’, aldus Karolien De Turck. Mogelijks gaat het dus om meerdere inbrekers.

Volgens een aantal inwoners zou er gisterenavond omstreeks 18.00 uur eveneens een poging tot inbraak in Idegem zijn geweest. Toen de bewoners thuis kwamen, nam(en) de inbreker(s) de benen. De politie kwam ter plaatse maar intussen was de vogel gaan vliegen. Het verhaal werd niet door de politie bevestigd.

Vorig jaar werd Idegem en Schendelbeke ook al opgeschrikt door een reeks inbraken. In de Driesstraat en de Ninoofsestraat werd er in februari 2023 in verschillende woningen ingebroken of waren er pogingen tot inbraak. Uit een woning werden toen twee laptops, twee gsm’s en 200 euro meegenomen. Uit een ander pand werden verschillende handtassen, juwelen en een naaimachine gejat. Daarnaast was er aan verschillende woningen ook schade door de inbraken.

Op woensdagochtend 1 maart 2023 heeft de interventieploeg van politie Geraardsbergen/Lierde met succes een inbreker kunnen oppakken, die gelinkt kon worden aan meerdere inbraken in de omgeving. In de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 juli werd er eveneens in een apotheek in Idegem ingebroken.

Indien u iets verdachts heeft gezien of meer weet, gelieve contact op te nemen met de politie Geraardsbergen/Lierde op het telefoonnummer 054 43 04 30.

Julien Borremans