Op de foto ziet u v.l.n.r. Fiba Vermandere (zorgmedewerker), Elien De Cock (beiden zorgmedewerker), Christel De Pauw (hoofdverpleegkundige) en Roland De Bosscher (gedelegeerd bestuurder vzw De Bron Zottegem).

De Bron Zottegem stapt af van wegwerp-wondzorgmateriaal

Zorginstelling De Bron Zottegem, het Verpleegkundig Expertisecentrum van het UZ Gent en Circulair Vlaanderen slaan de handen in elkaar rond herbruikbare wondzorginstrumenten. Deze samenwerking heeft tot doel het traditionele wegwerpmateriaal te vervangen door recycleerbare wondzorginstrumenten en op die manier een belangrijke stap te zetten naar een meer milieuvriendelijke benadering van wondzorgmateriaal. Door de overstap naar herbruikbare instrumenten wordt niet alleen de afvalproductie verminderd, maar wordt ook een substantiële bijdrage geleverd aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen en het verminderen van de CO2-uitstoot. Het project speelt hiermee ook in op de Europese richtlijn die ondernemingen in de toekomst zal verplichten te rapporteren volgens de ESG-duurzaamheidscriteria (Environment, Social, Governance).

“Als zorginstelling is het onze plicht om niet alleen de gezondheid en het welzijn van onze bewoners te verzekeren maar ook om actief bij te dragen aan de bescherming van het milieu. Dit project markeert een belangrijk keerpunt in de zorgsector en betekent een grote stap voorwaarts in de richting van duurzame gezondheidszorg en van een positieve ecologische impact, terwijl de hoogste normen van kwaliteit en veiligheid gegarandeerd blijven. Samen met het UZ Gent en Circulair Vlaanderen verleggen wij de grenzen van duurzame praktijken binnen de zorgsector en binnen woonzorgcampus De Bron is dit project een verdere stap in het streven naar ecologische verbetering,” aldus Timothy Taerwe, zorgmanager van WZC De Bron.