Rode Kruis Brakel-Zwalm-Maarkedal huldigt toegewijde vrijwilligers en partners

 

Op 27/4 vond een hartverwarmende huldiging plaats in Brakel, georganiseerd door het Rode Kruis Brakel-Zwalm-Maarkedal. Het evenement, dat samenviel met de 14-daagse pleisterverkoopsperiode,. De huldiging stond in het teken van erkenning en dankbaarheid aan de vele vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de gemeenschap.

Het gemeentebestuur van Brakel in aanwezigheid van premier Alexander De Croo opende de ceremonie met een warme introductie, gevolgd door een welkomstwoord van David, vertegenwoordiger van het Rode Kruis Brakel-Zwalm-Maarkedal. David benadrukte het belang van samenwerking tussen de drie afdelingen en de noodzaak om efficiëntie te verhogen zonder de band met de bevolking noch de eigenheid van de 3 afdelingen te verliezen.

De huldiging omvatte verschillende categorieën van verdienstelijke individuen:

Verdienstelijke bloedgevers: De bloedgevers met 25-50-75-100 werden bedankt voor hun overweldigende steun aan bloedinzamelingsinspanningen, waarbij speciale erkenning werd gegeven. Wat speciaal was is dat er zelfs iemand de kaap haalde van 125 donaties. Ook burgemeester Stefaan Devleeshouwer kreeg  als trouwe bloedgever en oorkonde. Een medaille werd hem opgespeld door de premier.

Ook werden de verdienstelijke vrijwilligers geëerd voor hun langdurige toewijding, variërend van 15 tot 30 jaar dienst.

Een heleboel aanwezig jeugd Rode Kruisers mochten hun brevet in ontvangst nemen uit hande van de premier.

Bijzondere erkenning ging naar Jean en Rina, symbolen van dienstbaarheid binnen Rode Kruis Brakel. Evenals de 35-jarige toewijding  Geert Dejonckheere voormalig voorzitter. Kris Mertens werd geprezen voor zijn nieuwe rol als voorzitter en zijn inzet voor het Rode Kruis en de grondlegger voor de samenwerking  binnen de drie afdelingen.

De ceremonie werd afgesloten met een dankwoord aan het gemeentebestuur, waarbij speciale waardering werd uitgesproken voor hun warme samenwerking en ondersteuning van het Rode Kruis.