Lierde RechtUit stemt vóór aankoop kleuterschooltje te Gemeldorp door de gemeente.

In aanloop naar de gemeenteraad van vanavond  wenst Lierde RechtUit haar standpunt omtrent het agendapunt “Princiepsbeslissing houdende aankoop van het schoolgebouw van Gemeldorp gelegen in de Broekstraat 8” nu reeds bekend te maken.

Fractieleider Nina De Smet verklaart namens Lierde RechtUit (vroegere Open VLD Lierde) dat de partij volledig achter de aankoop van het kleuterschooltje te Gemeldorp staat. “We steunen dit voorstel  en zullen op de gemeenteraad dan ook volmondig akkoord stemmen,” aldus Nina De Smet.

“We beseffen dat het kleuterschooltje voor vele Lierdenaren echte nostalgie oproept en hopen dat dit opnieuw een verschil kan betekenen voor de allerkleinste van Lierde,” voegt ze er aan  toe.

De partij benadrukt echter dat indien het pand wordt aangekocht door de gemeente, het niet verder mag verloederen en snel terug een groot maatschappelijk nut moet krijgen voor de allerkleinste binnen Lierde. “Eén van onze voorstellen is om het pand om te toveren tot een plaats waar onthaalouders hun thuisbasis vinden en waar de naschoolse opvang voor onze kinderen in Lierde gehuisvest kan worden,” stelt De Smet.

“Op dit moment”, zo merkt ze op, “ervaart Lierde een schaarste aan kinderopvangplaatsen, waardoor kinderen moeten uitwijken naar buurgemeentes, wat onze partij oprecht betreurt. Betaalbare kinderopvang en voldoende plaatsen zijn van essentieel belang,” concludeert ze.

Lierde RechtUit  roept de gemeenteraad dan ook op om deze kans niet te laten liggen en om de toekomst van de kleinsten te verzekeren door deze waardevolle ruimte te behouden en in te zetten voor het welzijn van de Lierdse gemeenschap.

Fractieleider Lierde RechtUit Nina De Smet