Zottegem krijgt vast skatepark aan de Bevegemse Vijvers

Het is inmiddels genoegzaam geweten dat het anders gelopen is met het prestigieuze stadionproject van het stadsbestuur dat begin mei 2022 met grote trom werd gepresenteerd en waarbij burgemeester Evelien De Both en schepen van sport Brecht Cassiman toen stelden dat voor de uitvoering ervan tegen het einde van dat jaar de eerste spade in de grond zou gestoken worden. Die totale vernieuwing van de stadionsite in Bevegem mag intussen dan wel als paradepaardje naar de verkiezingen toe in het water gevallen zijn, in afwachting van de latere realisatie ervan zal vóór het einde van deze legislatuur toch wel al kunnen ‘gepronkt’ worden met een nieuwe atletiekpiste waarvan momenteel werk gemaakt wordt, en daar komt ook nog een skatepark bij.

Naar wij konden vernemen, diende het stadsbestuur bij de provincie namelijk een ‘aanvraag omgevingsproject – wijziging van recreatieve terreinen’ in voor de inrichting van een (vast) skatepark op de sportsite Bevegemse Vijvers en bij beslissing in eerste aanleg ziet deze hogere overheid daarin geen graten. Hoewel de periode voor het aanmaken van een beroepsschrift nog loopt tot en met 17 mei, heeft het stadsbestuur in collegezitting van 3 april ll. ook reeds (aan zichzelf) de nodige omgevingsvergunning afgeleverd voor de bouw van dit skatepark.

De skate-installatie komt op de hoek van de Bevegemse Vijvers en de Zwembadstraat (zie afbeelding), respectievelijk op ca. 9 meter en ca. 17 meter van de rijweg. Ten opzichte van het naastgelegen voetbalveld wordt een tussenafstand van ca. 12 meter voorzien. Een latere uitbreiding van het skatepark kan eventueel gebeuren langs de kant van de Zwembadstraat. De constructie in naadloos beton zal een lengte van 27,30 meter en een breedte van 10,45 meter hebben, met volgende obstakels: small quarter, big quarter, pool coping, kicker, downrail, bank to rail, bank to ledge, hubba, ledge, flatbar, manual pad en coping ledge. Aan de ‘koppen’ van het skatepark zal een aarden talud aangelegd worden om de opgaande elementen op te vangen en om de constructie in te bedden in de omgeving. Qua toegankelijkheid voor andersvaliden zal vanuit de Zwembadstraat een pad naar het skatepark aangelegd worden. Voor de realisatie van deze plannen wordt een beroep gedaan op nv Public Construct uit Ardooie.