Muziek en nog eens muziek tijdens Sinksenkermis

En daar hoeft u niets voor te betalen

Muziek en nog eens muziek wat de klok slaat tijdens Sinksenkermis 2024 in Oosterzele. Kortom, een concept dat perfect past in feestvierend Oosterzele. De Oosterzeelse knaldrang verdwijnt niet. Sinksenkermis blijft populair.
Elk jaar opnieuw, blijven we ons verbazen hoe voorzitter Wim Magerman en zijn ronduit schitterend Sinksencomité erin slagen om zes dagen zo’n uitgebreid kermisprogramma voor te schotelen. Want hoe je het draait of keert, het blijft een krachttoer. Het zijn slimmerds in Oosterzele, het Sinksencomité hebben het goed voor met hun feestende inwoners en feestvierders uit de fusiegemeente en de brede regio. De bedoeling is dat het dorp, het epicentrum van de feesten, een ontmoetingsplaats is waar de mensen de sfeer maken.
Geen wereldvedetten op de kermis, maar wel mega goede zangers, zangeressen, deejays en bands met veel muziek- en zangtalent, sfeer en ambiance, als daar zijn Sonic Highwayband, Nutbush, MeZaMi, The Almost Swinging Jazz Band, Trumpbeat, Tuttle Wex, Faute Bendt, Impact, Walter Franck & HAmuze, Dirk Van De Velde, The Oakfields, Dirk Bauters & Vanessa Chinitor, Dimi zingt Hames, The Antonio’s, Bluesy Muloosy, en de super goede deejays Ambiduo, Danny, Boer Boerie, komen langs op Sinksenkermis en daar hoeft u helemaal niets voor te betalen. Het Sinksencomité is trots dat het alweer eens de ‘Sinksenkermis’ GRATIS kan aanbieden. Zeker in een tijd waarin veel mensen de rekening moeten maken van wat ze wel en niet meer kunnen.
Het Sinksencomité trakteert de feestgangers op veel events en een resem optredens. De goesting is groot. Zes dagen mag je uit de bol gaan in Oosterzele, maar hou het binnen de grenzen van het fatsoen. De Sinksenkermis 2024 oogt veelbelovend. Het Sinksencomité is opgetogen dat elk jaar opnieuw de vele feestgangers genieten van de Sinksenkermis. Maar de programmering van Sinksenkermis is een never ending story. Het Sinksencomité is de auteur van het verhaal met vele hoofdstukken (41 items op editie 2024) waarvoor veel creativiteit nodig is. Achter Sinksenkermis Oosterzele schuilt een lange geschiedenis. Onder impuls van voorzitter Wim Magerman wil het ganse comité het verhaal van Sinksenkermis een verdere boeiende richting geven. Het is de bedoeling dat het een volksfeest blijft. Dankzij de vele sponsors (in het chic programmaboekje worden ze allen keurig vermeld, ze vinden het zinvol de Sinksenkermis te steunen, mooi toch), kan het heerlijke menu dat het programma van de Sinksenkermis biedt, geserveerd worden. Met héél veel dank. In ieder geval, Oosterzele is klaar voor heel veel feestvierders. We zijn zeker dat heel veel mensen, een blije ‘mensenzee’, gaat afzakken naar Oosterzele. De Sinksenkermis is er voor iedereen, het is de bedoeling om alles laagdrempelig en gratis te houden. Je bent welkom.   (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).