Apolloniablond werd voorgesteld in Elst

Begin deze week  vond in zaal Rustica in Elst de feestelijke lancering plaats van Apollonia Blond, het allereerste Elsters bier.

VZW Dorpsforum Elst creëerde dit bier met nagisting op de fles allereerst ter ere van ‘Sente Ploone’, patroonheilige van Elst, de genaamde Sint-Apollonia, maar ook zodat andere Elsterse verenigingen het bier kunnen verkopen op hun eigen evenementen om zo de eigen kas te spijzen.

Het is een blond biertje dat artisanaal met liefde en passie wordt gebrouwen door Brouwerij De Graal uit Brakel met een alcoholpercentage van 6,5° en een volle, zachte afdronk.

Op het etiket staat een schilderij van wijlen pastoor Georges Herregods (°1926-†2017) met een tafereel van de Heilige Apollonia van Elst die gevierd word door haar dorpelingen.

Het Dorpsforum vond het dan ook vanzelfsprekend en een hele eer en genoegen dat ze Georges Herregods zijn kunst mochten aanwenden om het nieuwe Elsterse Apolloniabier te promoten.

Het bier zal geserveerd worden op alle mogelijke publieke festiviteiten in Elst en zal ook te bestellen zijn op de gloednieuwe website: www.dorpsforumelst.be.

Apollonia Blond zal voor het eerst worden uitgeschonken voor het grote publiek op Pinksterzondag 19/05, met de 2e editie van de rommelmarkt op de Noordhoek in ELST én de eerste editie van het aansluitende avond-dorpsfeest getiteld ELST LEEFT op het Sint-Apolloniaplein met optredens van dansgroep Showspot Brakel, de Elsterse rockband Pixiedust, covergroep Blue Dawn en dj’s Giamix en Daddy Cool.   Santé!

Het bestuur van vzw Dorpsforum Elst bestaat uit: Leen De Langhe, Joris Capiau, Kristof Fonteyn, Wim De Poorter, Kristof De Bleecker  en Joris De Schrijver.