André Eeman ontvangt eretitel van ereschepen.

Voor Lierde (het vroegere CVP), waar André Eeman jarenlang lid van was, diende een aanvraag in om aan André de eretitel van ereschepen toe te kennen.

André Eeman was 47 jaar lang actief in de Lierdse politiek. In 1976 kwam hij als dertigjarige voor de eerste maal op en werd hij meteen als gemeenteraadslid verkozen.

Zo zetelde hij eerst 12 jaar lang in de  oppositie om na de verkiezing in 1988 in de meerderheid te komen. Op 1 januari 2004 werd hij schepen en op 1 januari 2024 stopte hij zijn politieke carrière.

Tijdens zijn politieke carrière is André acht keer opgekomen en acht keer verkozen. Hij is de eerste die zo lang in de Lierdse politiek actief is geweest.

Het is voor deze  jarenlange inzet en toewijzing dat hij  volgens Voor Lierde de eretitel van ereschepen verdient.  Dit werd door schepen Jordy De Borre, de opvolger van André, tijdens de gemeenteraad van 29 april 2024 toegelicht. Na deze toelichting volgde de stemming en werd door de gemeenteraad unaniem beslist om deze eretitel van ereschepen aan André Eeman  toe te kennen.