Verkiezingsborden van N-VA worden systematisch vernield.

'Het project "Kwartier van de Toekomst" zou er misschien mee te maken kunnen hebben.'

Geraardsbergen. De voorbije dagen werden in Geraardsbergen diverse verkiezingsborden van de lokale N-VA-afdeling besmeurd, neergetrokken en zelfs gestolen. Ilse Roggeman, die op de lijst voor het Vlaams Parlement staat, is verontwaardigd, maar blijft strijdbaar.

‘Onze bestuursleden hebben flink wat van hun vrije tijd opgeofferd om deze borden te gaan plaatsen. Het vernielen of stelen van campagnemateriaal, dat overigens steeds op privéterrein staat, is een misdrijf, en we doen dan ook een oproep aan de daders om hiermee te stoppen. We gaan klacht tegen onbekenden indienen bij de politie. We laten ons niet intimideren en we zijn het voorbije weekend alles gaan herstellen.’, laat ze weten.

Het is overigens niet alleen in Geraardsbergen dat N-VA-borden met verf beklad en beschadigd worden. In diverse gemeenten werden borden voorzien van leuzen die er op wijzen dat nogal wat daders in militante boerenmiddens te vinden zijn. ‘Wellicht is de stikstofproblematiek hier niet vreemd aan. In Geraardsbergen zou het project “Kwartier van de Toekomst” er misschien mee te maken kunnen hebben. Maar wij beschikken over betrouwbare informatie vanuit het kabinet van Zuhal Demir dat de locatie Godsbergkouter in Schendelbeke definitief verlaten zou worden. We zullen hierover later nog communiceren. Wij hebben hier, in tegenstelling tot wat velen denken en beweren, maandenlang voor geijverd. We zouden het dan ook op prijs stellen indien de persoonlijke aanvallen tegen onze afdeling zouden kunnen stoppen’, besluit Ilse Roggeman.

Julien Borremans