Podiumbeest Dean Delannoit stoot door naar halve finale ‘Sing Again’

Ophasselt. In het liedjesprogramma ‘Sing again’ – met o.a. Koen Wauters als presentator – zong Dean Delannoit (35) met ‘Great Balls of Fire’ de pannen van het dak. Hij liet andermaal zien waarom hij tot één van de grootste zangtalenten van Vlaanderen behoort. Dean had dan wel een tweede ronde nodig, maar hij wist met grote overtuiging door te stoten naar de halve finale.

In het nieuwe programma ‘Sing Again’ liet Dean andermaal zien waarom hij met ‘Great Balls of Fire’ in 2007 terecht winnaar van Idool, de liedjeswedstrijd voor aanstormend talent op VTM, won. Op de Markt van Geraardsbergen stonden toen meer dan 5.000 fans op een groot scherm mee te kijken. Met zijn debuutsingle ‘So many ways’ scoorde hij een grote hit in de Vlaamse hitlijsten. Zijn gelijknamige debuutalbum bereikte in de Vlaamse albumlijst de nummer 1-positie. In het najaar van 2007 werd Dean ook winnaar van de VTM-wedstrijd Sterren Op Het IJs.

Dean heeft dit succes niet meer kunnen evenaren, maar gisteren liet hij weer eens een glimp van zijn kunnen zien. Het wordt uitkijken naar volgende week.
Dean is een achterneef van de bokser Cyriel Delannoit en de zoon van Stefaan Delannaoit. Hij baat momenteel een café uit.

Als je wilt terugkijken, ga dan naar: https://www.vtmgo.be/vtmgo/afspelen/af7784d7-6f9b-4100-b2e5-baf9cfe57602

Julien Borremans