Er komt wel fietspadverlichting langs de Ronsesestraat in Brakel

Er komt geen algemene verlichting op de Ronsesestraat zoals heel wat bewoners vroegen. Er komt wel een fietspadverlichting want zonder iets kan de veiligheid van de zwakke weggebruikers niet worden gegarandeerd vertelt schepen voor mobiliteit Sabine Hoeckman.  Een grote algemene verlichting was en is niet mogelijk want op sommige plaatsen zou dit nefast zijn voor de fauna.

Veronique Lenvain (Vlaams Belang): “Mijn partij is absoluut voorstander van straatverlichting waar woningen staan.
De knoop is definitief doorgehakt. De meerderheid heeft besloten om in de Ronsesestraat geen straatverlichting te installeren, maar in plaats daarvan wordt er verlichting aangebracht voor de fietspaden, wat uiteraard positief is. Iedereen weet dat deze straat veelvuldig wordt gebruikt door overstekend wild, dat kan leiden tot gevaarlijke situaties, zegt Lenvain.

Helaas lijkt de meerderheid niet de prioriteit te leggen bij de veiligheid van de automobilisten.
Voorheen was er wel straatverlichting maar nu is deze overbodig geworden. Het is onbegrijpelijk dat de meerderheid hier geen aandacht aan besteedt. Het Vlaams Belang zal blijven streven naar een veiligere leefomgeving voor alle inwoners van onze gemeente, ondanks de beperkte aandacht voor dit belangrijke onderwerp, besluit Veronique Lenvain.

Vooruit man Hedwin De Clercq is eveneens verontwaardigd dat deze soap blijft aanslepen en dat er uiteindelijk geen middelen zijn om een volwaardige verlichting aan te brengen ten koste van de veiligheid.

Burgemeester Stefaan Devleeschouwer zei hierop dat er een trajectcontrole zal voorzien worden in de toekomst en zo de veiligheid te verhogen.

Op de vraag wanneer de werken nu eindelijk zullen af zijn wordt gehoopt dat dit voor na het bouwverlof is( na de zomervakantie)

Foto archief BB – eerste gedeelte Ronsesestraat waar wel volwaardige verlichting is voorzien!