Jaarlijkse avondmarkt Zwalm op zaterdag 18 mei verwacht opnieuw veel volk

 

Traditiegetrouw richt de gemeente de zaterdag voor Pinksteren, in samenwerking met de lokale handelaars en Jucap bv, de jaarlijkse grote avondmarkt in. De markt start rond 16u30/17u, maar de fanfare trapt de feestelijke opening af rond 17u30. Dit vertelt ons burgemeester Bruno Tuybens.

“Vele tientallen handelaars van buiten en binnen Zwalm verzorgden een zeer divers assortiment van handelswaar. Het lokaal bestuur zorgde er voor dat alle handelaars met maatschappelijke zetel in Zwalm, Zwalmse occasionele verkopers zonder commercieel karakter en Zwalmse verenigingen en instellingen, een gratis standplaats kregen.

De randanimatie op de avondmarkt gaat dit jaar door in het thema ‘Circus’. Er komt een heus circusdorp in de Sportlaan, met clowns, de groot springkasteel en allerlei workshops voor de kinderen.  Bovendien zijn er twee acrobatieshows voorzien van Compagnie ‘That’s it’. Ten slotte is er doorlopend straatanimatie met Radio Oorwoud en ‘La Foire Fou van Cirq Fou’.

De tentoonstelling van lokale kunstenaars zal dit jaar niet in de kerk maar in ‘De Munk’ (Sportlaan) plaatsvinden. Deze tentoonstelling zal eveneens te bezoeken zijn op zondag 19 en maandag 20 mei 2024. De vernissage vindt plaats tijdens de avondmarkt rond 17u.

Dit jaar is er, ten slotte, opnieuw een informatiestand van de lokale politie. In het kader van de verkeerspreventie is de spectaculaire tuimelwagen weer van de partij, die de noodzaak van het verplicht dragen van de autogordel aantoont. Tevens wordt de bevolking attent gemaakt en geïnformeerd over het fietsregistratieplatform mybike.”

Foto archief BB – 2022