Saskia bleek naast twee dochters ook nog een zoon te hebben… althans volgens ‘Mijn Burgerprofiel’

Zarlardinge. Toen Saskia Franken onlangs nietsvermoedend op ‘Mijn Burgerprofiel’ keek, zag ze tot haar verbijstering dat ze in plaats van twee, drie kinderen heeft. Naast twee dochters, bleek ze eveneens de moeder van een zoon te zijn.

Saskia Franken bezocht onlangs nietsvermoedend ‘Mijn Burgerprofiel’. ‘Mijn Burgerprofiel’ verzamelt alle officiële gegevens en overheidsadministratie. Deze gegevens zijn steeds beschikbaar. Naast de identiteitsgegevens en de gezinssamenstelling, kan je er ook jouw afstamming consulteren. En dat is wat Saskia Franken exact deed.

Toen ze haar afstamming onder ogen kreeg, zag ze tot haar verbijstering dat ze naast twee dochters ook een zoon heeft. Haar mond viel helemaal open van verbazing toen bleek dat ze eveneens de moeder van de zoon van haar zus was.

‘Ik was even van mijn melk. Ik heb toen naar mijn zus gebeld en haar dat gemeld. Toen mijn zus met het gemeentehuis contact opnam, liet de plaatselijke bediende weten dat het om een administratieve vergissing ging, maar wel één die vergaande administratieve gevolgen kon hebben, voor o.a. het kindergeld. In zijn geval was dat geen probleem, want hij werkt al enkele jaren.’

‘In 2019 werden alle gegevens digitaal verwerkt in ‘Mijn Burgerprofiel’ en toen moet de fout erin zijn geslopen. Nog goed dat de gemeente de geboorteakte nog op papier had, anders moest er een DNA-test aan te pas komen om de juiste afstamming te achterhalen.’

Saskia raadt iedereen aan om toch maar eens ‘Mijn Burgerprofiel’ na te kijken op eventuele fouten. Intussen zijn alle administratieve misverstanden de wereld uit geholpen.

Julien Borremans