Roefeldag voor alle kinderen

Kinderen stappen even de grote mensenwereld in

Heeft u al gehoord van Roefeldag? Tijdens Roefeldag mogen kinderen tussen 6 en 12 jaar proeven van de grote mensenwereld. Kinderen nemen een kijkje nemen achter de schermen van de plaatselijke handelaars, zelfstandigen, verenigingen, … om te proeven wat het is om bijvoorbeeld bakker te zijn. Ze kunnen ook kennis maken met de werking van de brandweer, politie en rode kruis. Op het einde van de dag voorziet de gemeente een slotevenement.
Jarenlang was Roefeldag een hoogdag voor alle kinderen in Oosterzele. Net zoals in 2023 wil de gemeente Oosterzele in 2024 opnieuw een Roefeldag organiseren. We willen een divers en boeiend programma samenstellen voor kinderen. Om dit mogelijk te maken zijn we opzoek naar handelaars, verenigingen, zelfstandigen, … die graag willen meewerken aan dit initiatief.

Wat moet je daarvoor doen?
We zijn op zoek naar handelaars, verenigingen, zelfstandigen, … die gedurende deze voormiddag kinderen een kijkje willen geven achter de schermen van hun bedrijf/zaak of de kinderen willen laten meewerken.
Je kan bijvoorbeeld als kapper de kinderen laten meewerken bij het wassen of kammen van haren of aan de kassa kinderen laten helpen bij het scannen van de producten. Het is ook mogelijk om een rondleiding doorheen de zaak/ bedrijf te geven om zo de kinderen te tonen wat jullie allemaal doen. Via deze weg willen we kinderen laten kennismaken hoe het is om te werken in Oosterzele.
Daarnaast zijn we ook op zoek naar mensen die deel willen uitmaken van een werkgroep. In de werkgroep bereiden we alles voor achter de schermen om er een geslaagde Roefeldag van te maken.

Wat doet de gemeente?
De gemeente maakt een boekje op met daarin alle handelaars die meewerken. We vermelden de naam, logo, locatie en wat kinderen er kunnen doen op de roefeldag. De gemeente verwerkt ook alle inschrijvingen zodat niemand moet drummen voor een plaatsje en zodat de handelaars, zelfstandigen, verenigingen, …  weten hoeveel kinderen ze wanneer mogen verwachten. De gemeente voorziet ook een slotevenement voor de kinderen om Roefeldag af te sluiten. Ben je geïnteresseerd om mee te werken?
Voelt u het al kriebelen om een activiteit te voorzien en/of wilt u zetelen in de werkgroep? Gelieve je gegevens dan door te geven via jeugd@oosterzele.be of via deze link voor 15 mei 2024. Roefeldag gaat door op 31 augustus in de voormiddag. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)