Herzele hijst regenboogvlag voor IDAHOT: “Door middel van boeken en multimedia willen we bewustwording creëren en educatie bevorderen”

Herzele heeft de regenboogvlag gehesen, als blijk van solidariteit en steun voor de LGBTI+ gemeenschap en als teken van diversiteit en verdraagzaamheid.

“Als schepen van gelijke kansen is het voor mij essentieel om te laten zien dat Herzele een gemeente is waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn”, zegt schepen Hilde Van Impe (Open VLD). “Op 17 mei 1990 schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit van de lijst van geestesziekten, een mijlpaal die de LGBTI+ gemeenschap wereldwijd viert als de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Niettemin blijft holebi- en transfobie een schrijnende realiteit voor velen, en vormen discriminatie en uitsluiting nog steeds dagelijkse uitdagingen.”

Naast het omhoog hangen van de regenboogvlag is er dit jaar ook een info- en boekenstand in De Wattenfabriek. “Door middel van boeken en multimedia willen we bewustwording creëren en educatie bevorderen”, zegt schepen van Onderwijs Benjamin Rogiers (Open VLD) hierover. “Ook scholen kunnen deze leesboeken, graphic novels … eenvoudig ontlenen en zo binnen de lessen aandacht besteden aan dit belangrijke thema.”