Werken aan de Astridlaan en drie andere straten die worden afgesloten

Geraardsbergen. De komende weken starten er verschillende werken in Geraardsbergen. De afslagstrook op de Astridlaan wordt verlengd. De gemeente-, de Penitenten- en de Molenstraat worden afgesloten. Meer informatie vindt u hieronder.

Werken aan de Astridlaan
Het Agentschap Wegen en Verkeer verlengt de afslagstrook op de Astridlaan (N42) om linksaf te slaan naar de Zonnebloemstraat (N495). Door de afslagstrook langer te maken, zullen meer auto’s plaats kunnen maken voor het verkeer dat rechtdoor moet. Het verkeer zal daardoor vlotter kunnen passeren aan het kruispunt.

De werken starten op maandag 3 juni en duren volgens de huidige planning tot en met zaterdag 8 juni 2024 en brengen beperkte hinder met zich mee: Voetgangers en fietsers kunnen steeds de werfzone passeren. Er wordt niet gewerkt op de voet- en fietspaden. Bussen van De Lijn en het gemotoriseerd verkeer kunnen steeds de werfzone passeren, zij het via versmalde rijstroken. ‘Alle bewegingen op het kruispunt blijven mogelijk, maar door de versmalde rijstroken zal het verkeer wat langzamer passeren dan normaal’, laat Agentschap wegen en verkeer weten.

De Gemeentestraat wordt afgesloten
De Gemeentestraat wordt afgesloten van 6 tot en met 24 juni voor de aanleg van glasvezelnetwerk in opdracht van Fiberklaar. Er is geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer mogelijk. Er wordt een omleiding voorzien N42 Astridlaan, Marktweg en Duitsenbroekstraat en via Oude Marktweg, Marktweg, N42 Astridlaan. Voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand kunnen door.

De Penitentenstraat wordt deels afgesloten
De Penitentenstraat wordt tussen de Laverdijstraat en de Brugstraat afgesloten van vrijdag 31 mei tot en met maandag 29 juli voor het plaatsen van een torenkraan. Er is geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer mogelijk. Voetgangers en fietsers met fiets aan de hand hebben doorgang. Er is een omleiding voorzien via via Laverdijstraat, Kaai, Wijngaardstraat, Begijnhofkaai en Grotestraat.

De Molenstraat wordt afgesloten
De Molenstraat wordt afgesloten voor plaatsing van een kraan ter hoogte van huisnummer 34 voor de sloop van een woning van 3 juni tot en met 22 juni. Er is geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer mogelijk. Voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand kunnen door. Er wordt een omleiding via Brugstraat, Markt en Buizemontstraat voorzien.

Voor meer info: https://www.geraardsbergen.be/

Julien Borremans