Lokaal bestuur Oosterzele en Oosterzeelse handelaars ondersteunen minder mobiele personen

Minder mobiele personen met een beperkt inkomen kunnen voor hun verplaatsingen gebruik maken van de Minder Mobielen Centrale. Lokale handelaars sponsoren het voertuig dat hiervoor gebruikt wordt. Oosterzele schenkt de overgebleven opbrengst van de sponsoractie aan het goede doel.

De Minder Mobielen Centrale is een dienst die OCMW Oosterzele aanbiedt aan minder mobiele personen met een beperkt inkomen. Ze maakt hiervoor onder andere gebruik van een minibus. De minibus vervoert personen die niet met gewone personenwagens naar hun locatie kunnen.
De wagen is bestickerd met de logo’s van lokale handelaars die het voertuig sponsoren.

Schepen van Sociale zaken – OCMW Els De Turck: “Wij zijn een landelijke gemeente en openbaar vervoer is niet evident voor minder mobiele personen. Wij zijn enorm dankbaar dat zoveel lokale handelaars bereid waren om opnieuw dit initiatief te sponsoren. Dankzij deze samenwerking kunnen we het mobiliteitsprobleem oplossen en de vraag naar ondersteunend vervoer voor inwoners met een beperkt inkomen invullen. Gelukkig kunnen we nog steeds rekenen op onze vrijwillige chauffeurs die altijd paraat staan om mensen te helpen. Daarnaast hebben we deze dienstverlening ook uitgebreid en samenwerkingsakkoorden gemaakt met onze WZC OLV Ter Veldbloemen en de Zilverlinde en het orthoagogisch centrum De Beweging in Oosterzele voor het gebruik van de minibus, zodat onze handicar maximaal kan gebruikt worden.”

Minder mobiele personen kunnen een rit aanvragen onder andere om familie te bezoeken, om deel te nemen aan een socio-culturele activiteit, om boodschappen te doen of om naar de dokter te gaan. Wie van de dienst gebruik wil maken, moet zich eerst lid maken. Het lidmaatschap van de Minder Mobielen Centrale varieert tussen 12 en 18 euro op jaarbasis.

De Minder Mobielen Centrale is altijd op zoek naar nieuwe chauffeurs. Wie het hart op de juiste plaats heeft, graag mensen helpt en autorijden als hobby ziet, mag zich aanmelden bij het OCMW