Ontdek het landelijk karakter en het erfgoed op Badelinghemtocht

Wandelen draagt bij aan lichamelijk en geestelijk welzijn

Een wandel tip. Ontdek op dinsdag 11 juni eens het authentiek Balegem. Kom genieten van het landelijk karakter, het vele groen, het erfgoed. Wandelaars vinden er oneindige mogelijkheden langs stille en trage wegen. Achter elke hoek valt er eigenlijk veel te ontdekken. We raden je de Badelinghemtocht ten zeerste aan. Je kan starten tussen 7 u en 15 u.
Je kan kiezen tussen 5, 10, 14, 18 of 21 km. Er is voor iedereen een geschikt parcours. Inschrijven doe je in zaal De Kring, Gootje 61 in Balegem. Van wandelen krijg je honger. Je kan na de deugddoende wandeling je te goed doen aan overheerlijke hotdogs. En ook dorst ga je niet lijden, er worden dranken geserveerd tegen erg democratische prijzen. Wandelsportvereniging Land van Rhode Oosterzele vzw zal je graag verwelkomen.
Wat typeert Balegem? Het landschap is een belangrijke troef. Veel plekjes in Balegem zijn ongerept. Trekpleisters zijn het natuurlijk- en historisch erfgoed, groene vlakten, de rust van de natuur, gezellige paden, ideaal om te ontspannen, om rond te kijken en de streek helemaal in u op te nemen. De Badelinghemtocht leidt je naar de Huckerstraat, Berg, Broek, Kalle, Houte, Guillotinemolen (1798), Krekelberg, Hettingenbos,  Oosterzele, Oude Heirbaan, Duivelskapel, oude begraafplaats, watermolen Muldershof (1446). Je kan tijdens de wandeling even pauzeren in GC De Kluize. Het is bewezen, mensen die geregeld wandelen voelen zich beter in hun vel. Wandelen draagt bij aan lichamelijk en geestelijk welzijn. Wandelen brengt een waslijst voordelen met zich mee. Wandelen doet
iets voor je mentale veerkracht. Een gezonde geest in een gezond lichaam, het spreekwoord kenden ze al in de oudheid. Een te weinig gebruikt geneesmiddel: wandelen. Wandelen versterkt het lichaam, het maakt ook stressbestendiger. Belangrijk de motivatie om actief te blijven of te worden. Wandelen verbetert je stemming en het geeft je een betere werking van hart- en bloedvaten, daling van de cholesterolspiegel, groter uithoudingsvermogen, betere immuniteit. De positieve gevolgen van een wandeling zijn enorm. En toch bewegen al te veel mensen niet genoeg. Dus een goede raad, waarom niet eens op dinsdag 11 juni komen wandelen in Balegem? Wandelplezier gegarandeerd. Wie weinig of niet wandelt, probeer alleszins eens de 5 km. Als je zorg wil dragen voor je gezondheid moet men streven naar een goede mix van zitten, staan én bewegen. Wandelen heeft enorme voordelen voor het lichaam en de geest. Maar, de keuze ligt bij jou. Bewonder op de Badelinghemtocht het religieus-  archeologisch- en landelijk erfgoed, ze getuigen van een regio waarin al eeuwen wordt geleefd van en met de natuur.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).