Erbarmelijke staat wegdek Spoorwegstraat funest voor veiligheid fietsers

Veerle Mertens: ‘Wegdek zal nog voor de winter worden hersteld.’

Nederboelare. Vorige week kon gemeenteraadslid Hans De Gent (Vlaams Belang) vaststellen dat het wegdek van de Spoorwegstraat in een erbarmelijke staat verkeerd: ‘Ik maak me zorgen om de veiligheid van de fietsers.’ Schepen Veerle Mertens belooft dat het wegdek voor de winter zal worden hersteld.

Tijdens de gemeenteraad van dinsdag 28 mei klaagde Hans De Gent de erbarmelijke staat van de Spoorwegstraat aan: ‘Tijdens het bussen van enkele stukken werd ik door inwoners van de Spoorwegstraat aangesproken over de erbarmelijke staat van de Spoorwegstraat. Deze mensen vertelden me dat deze straat al enkele jaren er bijzonder slecht bijligt.’ Voor Hans De Gent is het hem niet zozeer te doen om de esthetiek van deze weg, maar vooral om de veiligheid van de fietsers.

Schepen van Openbare Werken Veerle Mertens (Team Geraardsbergen) is zich terdege bewust van deze problematiek. ‘Zeker na de vele nutswerken die daar de laatste jaren hebben plaatsgevonden.’ Volgens schepen Mertens moet de Spoorwegstraat voor een deel hersteld worden, maar een ander deel – aan de Zonnebloemstraat – is sterk beschadigd. De afgelopen maanden zijn er verschillende nutswerken uitgevoerd. Het herstel van het wegdek is zeker niet conform het bestek uitgevoerd.

‘Concreet betekent dit dat de uitvoerders van deze nutswerken minimum de helft van de Spoorwegstraat moeten herstellen’, aldus schepen Mertens.  ‘Ze werden daar al meermaals over aangeschreven.’ Volgens de schepen is het een kwestie van tijd vooraleer de Spoorwegstraat zal worden hersteld. ‘We dringen er op aan dat de herstellingen nog voor de winter worden uitgevoerd’, besluit Veerle Mertens.

Julien Borremans