Meander Festival brengt Breathe blaaskwintet naar kerk van Roborst op zaterdag 15 juni

 

Na een succesvolle streaming in 2021, een wervende reeks van drie live concerten in 2022, zes prachtige optredens in 2023 treedt het Meander Festival dit voorjaar naar buiten met niet minder dan zeven concerten in de Cultuurregio Leie Schelde. De kerk van Roborst vormt op zaterdag 15 juni het prachtige decor voor een concert van het Breathe blaaskwintet.

Breathe blaaskwintet

Breathe is een hechte groep van passionele rietblazers met o.a. Andy Dhondt, directeur van de Academie voor Woord en Muziek in Zottegem. Vijf vrienden gaan sinds 2018 goedgeluimd samen op pad in alle windrichtingen, zonder technische limieten, zonder muzikale grenzen. Zij brengen kamermuziek uit vele eeuwen tot leven in een unieke bezetting van hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot. Dit resulteert in virtuoos spel, briljante arrangementen en een ontspannen podiumpresentatie. Buitelende, dan weer dromerige muziek, natuurbeelden, opzwepende nummers en barokke dansvormen. Daarbij durft Breathe originele samenwerkingen aangaan. Ze performen samen met pianist Jef Neve in een arrangement van het tweede pianoconcerto van Maurice Ravel, maken muziektheater met Theater van A tot Z in “Anoroc” en werken samen met de jonge schrijver/performer Hans Depelchin.

Impromptu

Geïnspireerd door een prachtig werk van Franz Schubert, hebben 5 Belgische componisten, waaronder Jef Neve, elk een eigen Impromptu (stuk) voor Breathe geschreven. Alle componisten hebben een heel diverse muzikale achtergrond maar confronteren hun stijl met een klassieke, vrije vorm gecombineerd met improvisatorische elementen. Kamermuziek van de bovenste plank!

Kasper Baele: hobo

Niels Hap: klarinet

Andy Dhondt: saxofoon

Davy Callens: fagot

Carlos Alexis Escalona: basklarinet

 

Praktisch

Zaterdag 15 juni
20 u.
Kerk Roborst
15 / 10 (-26 jaar) / 3 (UiTPAS met kansentarief, informeer bij de Afdeling Vrije Tijd).
Tickets via www.meanderfestival.be