Pientere Zottegemse student transformeert RC-auto tot virtuele racewagen

Robbe Van Lierde, een 19-jarige uit Zottegem en student aan de Vives campus in Kortrijk, heeft voor een project aan de hogeschool een radiobestuurbare auto omgebouwd tot een virtuele raceauto.

Het idee ontstond toen Robbe zijn liefde voor videogames en RC-voertuigen (meer info zie link) wilde combineren. “Ik vroeg me af of ik die twee passies kon samenvoegen”, zegt Robbe. “Het voelde als iets waar ik als kind van droomde, maar nooit echt kon vinden om te kopen.”

Met zijn kennis van elektronica en ICT begon Robbe aan zijn project. Hij gebruikte een oud gamingstuur met pedalen en installeerde een FPV-camera op het voertuig voor een realistische rijervaring. “Het was een uitdaging om alles goed te laten werken, maar het eindresultaat was het zeker waard”, voegt hij toe. “Het is net alsof je met een echte auto rijdt, maar in het klein. Voor mij gaat het niet alleen om het racen zelf, maar ook om de voldoening van het bouwen en het experimenteren met nieuwe ideeën. Het is geweldig om te zien hoe iets dat ik in mijn hoofd had, tot leven komt.”